Klopov kum podnio ostavku!

Hadersfild od sinoć nema trenera. . . !

Fudbal 15.01.2019 | 15:45
Klopov kum podnio ostavku!
Dejvid Vagner zvanično više nije trener Hadersfilda. Nemački stručlnjak i kum Jirgena Klopa, koji je pre godinu i po dana uveo ovaj klub u Premijer ligu, podneo je ostavku i napustio kormilo Terijera, poslednjeplasiranog tima u Premijer ligi.

Nemca američkog porekla skupo je koštala serija od deset utakmica bez pobede u kojoj je zabeležio čak devet neuspeha. Bod osvojen u subotu na gostovanju protiv Kardifa (0:0) nije mu pomogao da sačuva posao, a u objavi na sajtu Hadersfilda navodi se da je ugovor s trenerom raskinut sporazumno.

Predsednik Din Hojl zahvalio se Nemcu na saradnji.

"Pod Dejvidovim vođstvom izdigli smo ovaj klub na najviši nivo u proteklih 50 godina i stvorili jedinstvena sećanja koja će trajati večno. Njegovi rezultati ga s pravom svrstavaju među najveće menadžere u istoriji Hadersfilda, među ljude kao što su Herbert Čapman ili Mik Bakston, legende koje su izmenile imidž ovog kluba. Nisam imao nameru da ga smenim ove sezone, rekao sam to mnogo puta. Sam je došao kod mene i rekao da želi da prekinemo saradnju. Ne mogu dovoljno da mu zahvalim za sve što je uradio za nas. Ovo je tužan dana za Hadersfild, ali moramo da gledamo u budućnost. To je fudbal", rekao je Hojl.

Mark Hadson, trener razvojnog tima Hadersfilda, vodiće ekipu na narednom meču protiv Mančester Sitija koji se igra u nedelju od 14.30 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar