Bez detalja o putu u Beograd

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović potvrdio je danas u Mostaru da je nakon prisustva obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci otputovao u Beograd, ali nije precizirao sa kim se konkretno sastao u glavnom gradu Srbije niti šta su bile teme sastanaka.

Region 14.01.2019 | 17:24
Bez detalja o  putu u Beograd
"Što se tiče mojih putovanja i razgovora sa zemljama iz okruženja, ako ste pratili do sada moj vrlo jasan stav, on je bio da uz naš evroatlantski put i komunikaciju koju smo do sada imali, i na mom ličnom
osnovu, ali i svih drugih zvaničnika sa Brislenom, prije svega su bili naši susjedi", kazao je Čović novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Čović je istakao da ima redovnu ličnu komunikaciju sa nosiocima izvršne i zakonodavne vlasti, te osobama iz političkog života iz zemalja regije - Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

"Tih sastanaka ima jako puno. Glavnina njih je bez javnosti. To je sasvim logično, jer su službeni sastanci. Ja ću i dalje te sastanke imati. Kada, gdje... Ne izlazim u javnost oko tih sastanaka, i prije 10, 20 dana bio sam u Zagrebu sa svim zvaničnicima, pa nismo nigdje kazali ništa oko toga", naveo je Čović.

On je potvrdio da je istu takvu imao komunikaciju sa predstavnicima vlasti u Srbiji, kao i sa predstavnicima vlasti u Crnoj Gori.

"To će se nastaviti dalje. To je na nivou 10-15 dana određene komunikacije, zavisi od vremena i prigode, u različitim oblicima", naveo je Čović.

Ranije je za Vijesti.ba iz Ambasade BiH u Srbiji potvrđeno da je Čović 9. i 10. januara boravio u Beogradu. Iz Ambasade su nam protvrdili da je Čovićev dolazak u Beogradu planiran u večernjim satima 9. januara, a da po završenim aktivnostima planiranim za 10. januar napušta glavni grad Srbije. O programu posjete predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i razgovorima koje je imao u Beogradu, Ambasada BiH u Srbiji nema informacija, kao ni šira javnost u BiH.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jasan

14.01.2019 16:48

Ja neznam da li ovaj čovjek vjeruje sam sebi ili je toliki manipulator da je to savršenstvo.U duetu sa Dodikom prepišat će ove političare iz Federacije da neće znati kak se zovu.Takve im zvrčke vežu da nije jasno da li rade ono što misle ili ono što govore.Prosto je nevjerovatno koji su to lažljivci i diktatori da vec ugrožavaju Vučića.

ODGOVORITE
Name

Pendula

14.01.2019 16:51

Ako putuje narodnim parama sviju nas onda je i duzan obrazloziti kako i zasto ,nije bitno gdje i u koju drzavu putuje .

ODGOVORITE
Name

TvrdKoUtvrtka

14.01.2019 18:50

Otisao da uzme novac, spijuni se tajno placaju.

ODGOVORITE
Name

Mile hasisar

14.01.2019 19:38

Jadan je ovaj covic ko fol on se za nesto pita a niko ga neferma nizasta

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

15.01.2019 01:05

Poltron.

ODGOVORITE