Peruničić: Bilo je bolno gledati nas!

Selektor "orlova" kaže da se njegova ekipa "raspala" u 22. minutu meča protiv Francuske. . .

Ostali sportovi 13.01.2019 | 10:15
Peruničić: Bilo je bolno gledati nas!
Duel sa aktuelnim prvakom sveta prvo je izvukao ono najbolje iz reprezentacije Srbije, koja kao da je u prvih dvadesetak minuta potrošila sve zalihe energije i posle perioda ravnopravne igre potpuno "potonula" - 21:32 (12:15), u meču 2. kola šampionata sveta.

"Orlovi" su ostali na jednom bodu, osvojenom u petak protiv Rusije, a u ponedeljak od 15.30 igraće protiv Brazila.

"Jasna je bila snaga svetskog šampiona, dok smo se mi raspali u 22. minutu", aludirao je Nenad Peruničić na momenat u kome je vođstvo poslednji put bilo na strani našeg tima.

Selektor Srbije požalio se na mentalitet igrača.

"Zadovoljavaju se malim stvarima! Kao da su bili iznenađeni što su neko vreme uspešno parirali velikom protivniku. U nastavku meča je bilo bolno bilo gledati nemoć igrača, brojne tehničke greške i promašaje".

Bogdan Radivojević, naš najbolji strelac sa šest pogodaka, izrazio je žal zbog pada u igri, ali nije mogao da objasni razloge zašto se to dogodilo.

"Šteta što drugo poluvreme nismo odigrali kao prvo, koje mislim da je bilo na vrhunskom nivou. Verovatno niko to nije očekivao od nas, ali u tom delu meča smo stvarno pokazali kvalitet i da smo dobra ekipa. Stvarno mi nije jasno zašto tako nismo nastavili", rekao je Radivojević i dodao da su "orlovi" pokazali da nemaju strah od sjajnih "trikolora".

Odlično krilo poručilo je da ceo tim mora da izvuče pouke iz poraza i reaguje protiv Brazila, u meču koji je karaktera "biti il' ne biti".

"Nismo mi totalni autsajderi, pa da razmišljamo u stilu 'izgubili smo, ali baš nas briga', jer tako nećemo daleko dogurati. Nadam se da ćemo iz ovoga nešto naučiti i da ćemo u sledećoj utakmici biti bolji tokom svih 60 minuta".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar