Azijski kup: Australija pregazila Palestinu!

Sad se lakše diše! Tri gola Kengura i druga pozicija pred poslednje kolo.  Kinezi pregazili Filipine na putu do osmine finala! Selekcija najmnogoljudnije zemlje sveta slavila sa 3:0 u drugom kolu Azijskog kupa.

Fudbal 11.01.2019 | 18:40
Azijski kup: Australija pregazila Palestinu!
Šokantan poraz od Jordana nije se dugoročno odrazio na igru Australije na Kupu Azije, što se videlo u ubedljivoj pobedi nad Palestinom rezultatom 3:0 (2:0).

Kenguri su rutinski išamarali Palestince, preuzeli drugo mesto na tabeli i sada su u dobroj situaciji uoči poslednjeg kola grupne faze Azijskih igara.

Australija je već do 20. minuta imala dva gola prednosti posle pravog blickriga u režiji Džejmija Meklarena i Avera Mabila, posle čega je usledio duži post u kojem ni Palestina nije uspela ozbiljnije da zapreti.

Izabranici Grejema Arnolda su tri boda potvrdili golom Apostolosa Janua u samom finišu utakmice.

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek odigrao je svih 90 minuta za Kengure. 

Kinezi pregazili Filipine na putu do osmine finala! Selekcija najmnogoljudnije zemlje sveta slavila sa 3:0 u drugom kolu Azijskog kupa.

Fudbaleri Kine plasirali su se u osminu finala Azijskog kupa nacija, pošto su u Abu Dabiju ubedljivo savladali  Filipine sa 3:0 u utakmici drugog kola C grupe i ostali na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom.

Epitet igrača utakmice poneo je vezni fudbaler Šanga SIPG-a, Vu Lei koji je bio dvostruki strelac. Protivničku mrežu zatresao je u 40. i 60. minutu, a zanimljivo, u oba slučaja asistent je bio Hao Junmin.

Konačan rezultat postavio je Ju Dabao deset minuta  pre kraja utakmice. Inače, Kina je mogla da slavi i još ubedljivije, ali je nedostajalo mirnoće u završnici akcija.

U poslednjem kolu ove grupe selekcija Kine će u velikom derbiju odmeriti snate sa Južnom Korejom.

AZIJSKI KUP - DRUGO KOLO:

Petak

Australija - Palestina 3:0 (2:0)
/Meklaren 18, Mabil 20, Janu 90+3/

Filipini - Kina 0:3 (0:2)
/Lei 40, 66, Dabao 80/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar