ŠPA kup: Djeca Madrida stavila obloge na prvenstvene rane!

Debitovao Brahim Dijaz! Leganes pao na Bernabeu – 3:0.

Fudbal 09.01.2019 | 23:42
ŠPA kup: Djeca Madrida stavila obloge na prvenstvene rane!
Konačno malo osmeha za navijače Reala. Bolne prvenstvne rane iz prvenstva donekle su sanirane trijufom u Kupu Kralja protiv Leganesa – 3:0. Kao retko kada ove sezone domaća publika je zadovoljna napustila tribine Santjago Bernabeua.

Ne radi se samo o pobedi koja garantuje četvrtfinale, već o činjenici da je trener Kraljeva Solari iskoristio priliku da ispromoviše decu kluba i mlađe snage. Od prvog minuta videli smo na terenu videli smo Valverdea, zatim Vinisijusa, Danija Sebaljosa, Lukasa Vaskeza, Naća...

Šareni sastav Reala odigrao je kao da je standardni. Bez ijedne stresne situacije rutinski su slavili. Možda bi sve bilo drugačije da arbitar nije možda prestrogo pokazao na kreč u finišu prvog poluvremena. Tada je u šesnesterac gostiju uleteo Odriozola. Blago je povučen. Dovoljno za penal i realizaciju kapitena Serhija Ramosa.

Odlično je odigrao Brazilac Vinicijus. Bio je agilan, agresivan, stalno je provocirao grešku grešku rivala. Iskoristio je loš povratni pas Bustinza da asistira Lukasu Vaskezu za drugi pogodak.

Upravo umeto Vinisijusa koji se upisao u listu strelaca, šansu je u 77. minutu dobio Dijaz. Dovoljan razlog da 45 hiljada navijača na Bernabeu ustane i aplauzima pozdravi pridošlicu iz Mančester Sitija. Velika očekivanja su pred ovim momkom.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - 1/8 FINALA

Utorak

Hihon - Valensija 2:1 (1:1)
/Noblehas 34, Blekmen 79 - Gameiro 45/

Sreda

Đirona - Atletiko 1:1 (1:1)
/Lozano 34 - Grizman 9/

Hetafe - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Rodrigez 90/

Viljareal - Espanjol 2:2 (0:1)
/Ekambi 85, Baka 89 - Darder 15, Lopez 72/

Real Madrid - Leganes 3:0 (1:0)
/Ramos 44 pen - Vaskez 68, Vinisijus 77/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar