Liga kup FRA: Kakav šok! Ispade PSŽ od Gengana!

Ne pomažu ni Nejmar ni Mbape - Tiramov mali izbacio PSŽ iz Liga kupa posle 50 utakmica! Gengan napravio iznenađenje godine u Francuskoj!

Fudbal 09.01.2019 | 23:49
Liga kup FRA: Kakav šok! Ispade PSŽ od Gengana!
Još se januar nije ni zahuktao, a već imamo iznenađenje godine u Francuskoj. Trebalo je ovo da bude lepo fudbalsko veče u Parizu i da na svom Parku prinčeva PSŽ upiše jubilarni 50. uzastopni prolaz u kup takmičenjima i tako nastavi teror nad ostalim klubovima iz zemlje Galskih petlova. Međutim, isprečio se Gengan.

Klub iz Bretanje nije ustuknuo pred skupocenim zvezdama Svetaca koje su predvodili Nejmar i Mbapeveć je slavio kao gost sa 2:1 i naneo im prvi poraz u kupu na njihovom terenu posle gotovo pet godina.Markus Tiram zove se momak koji je pomračio Grad svetlosti večeras pogotkom sa bele tačke u 93. minutu.

Momak rođen u Parmi pre 21 godine sin je legendarnog francuskog defanzivca Lilijana Tirama, a večeras je imao burno veče, pošto je najpre u 61. minutu promašio prvu od čak tri najstrože kazne koje je Genganu dosudio glavni arbitar Benoa Bastijen.

Toma Menije je skrivio prvi penal, srećom po njega, Tiram je pucao preko gola. Tu grešku Nejmar je odmah kaznio i doveo Parižane u vođstvo u 63. minutu i delovalo je da će Sveci posle toga lagano privesti utakmicu kraju. Međutim, u 80. na intervenciju VAR-a glavni arbitar je dosudio novi penal za goste koji je skrivio Huan Bernat, a N'Gbakoto ga pretvorio u 1:1.

Svesni da će po isteku 90. minuta morati na penal-rulet Parižani su krenuli u ofanzivu, ali je u 90. minutu sevnula kontra. Ovaj put Tilo Kerer je bio nespretan i skrivio još jedan (treći) penal za Gengan, a oborio je baš Tirama.

Loptu je opet uzeo Tiram, Alfons Areola skoro da mu je odbranio, ali se lopta od ruke srećno odbila u mrežu za veliko slavlje Gengana i tugu Parižana kojima je tako izmakao prvi trofej ove sezone.

LIGA KUP FRANCUSKE - 1/4 FINALE

Utorak

Lion - Strazbur 1:2 (0:1)

Sreda

Monako - Ren - penalima 8:7 (1:1, 0:1)
Bordo - Avr 1:0 (0:0)
PSŽ - Gengan 1:2 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar