Nije Rumunija pobijedila, već je BiH izgubila!

Selektor odbojkašica Bosne i Hercegovine, Goran Nešić, bio je vidno razočaran, nakon propuštene prilike protiv Rumunki za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 10.01.2019 | 11:45
Nije Rumunija pobijedila, već je BiH izgubila!
"Zmajice" su sinoć u Lukavcu bile na korak od pobjede protiv Rumunije u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na EP, ali su poslije vođstva od 2:1 u setovima gošće uspjele da naprave preokret i prođu u dalje takmičenje.

"Teško je bilo šta reći nakon ovakvog meča. Sami smo izgubili, nisu Rumunke pobijedile, nego je BiH izgubila. U četvrtom setu vidjelo se opuštanje, djevojke su u glavama već bile na Evropskom prvenstvu. Odbojka je takav sport igra se do posljednjeg poena, ali djevojke nisu izdržale. Ja sam borac, ne volim da gubim i za mene je ovo neuspjeh. Bili smo blizu i ove djevojke su zaslužile odlazak na EP. Ništa, idemo dalje, vidimo se za dvije godine", rekao je Nešić poslije susreta.

Najefikasnija na dvoboju protiv Rumunki bila je Dajana Bošković sa 27 postignutih poena.

"Još nisam svjesna šta se sve desilo. Imale smo sve u svojim rukama, Rumunija je nastavila svoju igru, a mi smo ih čekale da pogriješe. Više je uticao adrenalin nego umor na sve ovo, U petom setu raspored lopti nije bio kako treba i to je to. Mi smo dosta napredovale, u ove dvije sedmice među nama je bila super atmosfera. Učinile smo sve da za BiH donesemo istorijski uspjeh, ali na žalost nismo uspjele", izjavila je Boškovićeva.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar