''Flouteri'' su moja igra, jer ne mogu da zakucavam!

Denver Nagetsi zadržali su prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije pobedom nad Majamijem koju je doneo naš Nikola Jokić.

Košarka 09.01.2019 | 20:30
''Flouteri'' su moja igra, jer ne mogu da zakucavam!
Srpski centar je u trijumfu nad Hitom rezultatom 103:99 upisao tripl-dabl i na 2,4 sekunde do kraja postigao odlučujući pogodak.

Nikola je posle pik-en-rola sa Džamalom Marejem, iz veoma teške situacije pogodio "flouter" i rešio pitanje pobednika.

"Flouteri' su moja igra, volim takve šuteve. To je zato što ne mogu da zakucavam. Radim mnogo na takvim šutevima. Bilo je malo teže jer je Adebajo bio veoma blizu, a meni je glava bila spuštena. Pobedili smo utakmicu i to je najvažnija stvar", rekao je Jokić.



Momak iz Sombora kaže da "Grumenje" nije blistalo, ali da je ostvarilo cilj.

"Bila je ovo poprilično traljava utakmica za nas. Počeli smo veoma dobro, u prvoj četvrtini su oni postigli samo 18 poena. Međutim, u drugoj su dali mislim 22 samo iz reketa. Na kraju, prebacili smo 100 poena, što je naš cilj".

Jokić je na terenu proveo nešto manje od 40 minuta i za to vreme postigao 29 poena (11-21 iz igre, 1-2 za tri, 6-6 slobodna bacanja), uz 11 skokova, 10 asistencija i jednu ukradenu loptu.

"Samo pokušavam da pobedim, šta god je potrebno. Ako su to skokovi, asistencije, dodavanja… Sve što je potrebno da pobeđujemo", zaključio je Jokić koji je došao do 20. tripl-dabla u karijeri.

Denver je lider Zapadne konferencije sa učinkom 27-12, dok je Majami sedmi na Istoku sa skorom 19-20.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar