Anćeloti produžava ugovor Maksimoviću!

Uz povišicu od preko 50 odsto! Toliko ga ceni Karleto!

Fudbal 10.01.2019 | 08:45
Anćeloti produžava ugovor Maksimoviću!
Napoli je odlučio, na insistiranje Karla Ančelotija, da produži ugovor Nikoli Maksimoviću do 2023. godine i da mu poveća platu za više od 50 odsto. Maksimović će obnoviti vernost Azurima na kraju zimskog prelaznog roka i zato će biti nagrađen sa povećanjem plate sa 1.200.000 evra godišnje na nešto manje od 2.000.000 evra.

Ključnu ulogu u ovoj priči, piše Gazeta delo Sport, je odigrao trener Napolija Ančeloti koji izuzetno ceni našeg fudbalera i smatra da je on jedna od stubova njegovog tima u budućnosti. U Napulju Maksimovića već tretiraju kao novog Albiola. Trofejni stručnjak smatra da Nikola ima potencijal i da postane odličan režiser igre u odbrani, odnosno čovek koji može da pokreće kontranapade i akcije Napolija iz zadnje linije.

Gazeta podseća da je Maksimovićev transfer iz Torina plaćen 26.000.000 evra i da se posle teških godina sa Mauricijom Sarijem bukvalno preporodio sa promenom na kormilu Napolija. Ančeloti mu je ukazao poverenje u svim najavažnijim utakmicama Napolija u Ligi šampiona i Seriji A u prvom delu sezone. Osim što misli da može da bude režiser igre Napolija, Ančeloti posebno ceni Maksimovićevu sposobnost da bude koristan u različitim formacijskim postavama i taktičkim zamislima. Podsetimo, kod Ančelotija je Maksimović vrlo često igrao i desnog beka.

Gazeta, u istom tekstu, piše da će ugovor sa Napolijem do 2023. godine produžiti i Arkadijuš Milik.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar