Hladno vrijeme sa snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti manje hladno i promjenjivo vrijeme, sa provijavanjem snijega na istoku i zapadu.

Bosna i Hercegovina 06.01.2019 | 08:47
Hladno vrijeme sa snijegom
Jutros i tokom dana u pojedinim krajevima na istoku i zapadu očekuje se provijavanje slabog snijega, dok će u Hercegovini biti suvo sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana zadržava se promjenljivo oblačno i hladno, na sjeveru će temperatura biti malo iznad nule. Na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu oblačno sa provijavanjem snijega, kako će biti i na krajnjem istoku.

U ostalim predjelima od sjeveroistoka, sjevera do centralnih predjela suvo, kao i u Hercegovini uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura. Prije podne povremeno jaki udari vjetra na sjeverozapadu, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na jugu od četiri do osam stepeni Celzijusovih.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 11, Čemerno minus osam, Ivan Sedlo, Han Pijesak minus šest, Sarajevo, Rudo, Bileća, Sokolac minus četiri, Tuzla, Foča, Višegrad minus tri, Gacko, Trebinje, Foča, Mrakovica minus dva, Nevesinje minus jedan, Mrkonjić Grad, Кrupa na Uni, Bihać, Bugojno, Livno, Mostar, Široki Brijeg, Doboj, Srebrenica nula, Sanski Most, Bijeljina, Prijedor, Ribnik, Šipovo, Novi Grad, Srbac jedan, Brčko, Gradačac, Banjaluka dva, Zvornik tri, Grude, Neum pet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 59 centimetara, Sokolac 31, Srebrenica 28, Mrakovica 23, Ribnik 19, Šipovo 18, Mrkonjić Grad, Čemerno 17, Rudo 11, Višegrad, Doboj 10 centimetara. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar