Skaka darivao pogrešnu bebu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je, umjesto prvo, darivao drugo novorođenče u 2019. godini, ako se u obzir uzmu zvanični podaci Opšte bolnice i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 03.01.2019 | 17:41
Skaka darivao pogrešnu bebu
Samo nekoliko minuta poslije ponoći 1. januara 2019. godine gradonačelnik Skaka je stigao u Kliniku za akušerstvo i porodiljstvo u KCUS-u kako bi darivao sretnu majku i prvu bebu koja je rođena u Sarajevu ove godine.

Ipak, ništa ne bi bilo sporno da se devet minuta ranije u Opštoj bolnici u glavnom gradu BiH nije porodila jedna majka i tako na svijet donijela prvo novorođenče u 2019. godini u Sarajevu.

Novorođenče koje je darivao Skaka rođeno je devet minuta poslije ponoći, što je potvrđeno za Klix.ba na KCUS-u, dok je u Opštoj bolnici za naš portal rečeno da se jedna majka kod njih porodila tačno kada su se poklopile kazaljke.

"Prema zvaničnom protokolu beba je rođena tačno u 00:00 sati. To je prva beba koja je rođena u 2019. godini u Sarajevu, teška četiri kilograma i duga 55 centimetara", rekao je za Klix.ba direktor Opšte bolnice Zlatko Kravić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka o ovoj temi je za Klix.ba kazao kako je dugogodišnja praksa da bolnice jave službi gradonačelnika kada se rodi prva beba te da nakon toga gradonačelnik krene u obilazak i darivanje. Iz Gradske uprave ističu da se iz Opće bolnice niko nije javio.

"Tradicija darivanja prvorođene bebe u Sarajevu traje već dugi niz godina. Svake godine je ista praksa, nadležna gradska služba odmah nakon ponoći očekuje poziv iz sarajevskih porodilišta. Ove godine prvi poziv je nekoliko minuta poslije ponoći stigao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te je uručen poklon sretnoj majci. Međutim, naknadno smo iz medija saznali informaciju da je nešto ranije rođena i beba u Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", kazao je Skaka.

Iz Gradske uprave su istakli da je, iako nisu obaviješteni na vrijeme, gradonačelnik ove godine odlučio darivati i porodilju iz Opšte bolnice, uz najljepše želje za sve majke u novoj 2019. godini.

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bole

03.01.2019 16:48

Koja je to bagra, one se takmiče koja će se bliže ponoći poroditi da bude nagrađena.

ODGOVORITE
Name

Tuś

03.01.2019 16:59

Darivane obje bebe Hahahahaha

ODGOVORITE
Name

Porodilja

03.01.2019 17:09

U našim bolnicama ne daju ocu bebe da uđe kod porodilje. Bez kese ne daju ni bebu da vidiš dok ne izađe iz bolnice. Ali zato gtadonačelnici ulaze da se slikaju bez problema. Eto vam još jedan primjer koliko smo bolesno društvo. Kaže: rodi treće i četvrto djete, bijela kuga itd. Kome? ŠTA? I ovo malo što sam rodila gledam samo kako da izbavim iz ove vukojebine koju su pojeli skakavci u kožnim foteljama. Sretna vam Nova, gradonačelnici, i zadržite te zlatnike.

ODGOVORITE
Name

p..

03.01.2019 18:00

sta ima veze, neka obadvije bebe daruje

ODGOVORITE
Name

pa da

03.01.2019 18:17

Darivajte sve bebe,najplemenitije,necemo propasti od toga.

ODGOVORITE
Name

građanin

03.01.2019 21:04

Nek daruje obadvoje u čemu je problem?

ODGOVORITE
Name

Kole

04.01.2019 08:21

Kad se neko sretan rodi ..

ODGOVORITE