Vavrinka: Đoković će u 2019. biti korak ispred svih!

Švajcarski teniser Sten Vavrinka pričao je o očekivanjima u narednoj godini i novoj teniskoj sezoni.  "Ne znam šta nosi 2019, ali će Novak biti korak ispred"! Sten Vavrinka spreman je da u novoj sezoni ponovo osvaja trofeje, ali poručuje da će to njemu i ostalima biti otežano zbog najboljeg na planeti

Tenis 04.01.2019 | 20:30
Vavrinka: Đoković će u 2019. biti korak ispred svih!
Vavrinka je prošlu godinu većinom proveo povređen u oporavku od povrede, ali tokom 2019. planira da se vrati u sam teniski vrh.

Vavrinka ne zna šta će se u svetu tenisa dešavati tokom naredne sezone i jedino je siguran šta će biti sa Novakom Đokovićem.

"Imam očekivanja i želim ponovo da osvajam titule. Nije bitno koje, da li je to 250 ili 500 ili veći turniri. Za 2019. vidim dosta 'upitnika', ali sam uveren da će Novak Đoković, ako bude fizički spreman, biti korak ispred svih nas. Da li će Rafa biti bez povreda, može li Rodžer opet do Grend slema? A, šta je sa Endijem? Sve u svemu, željno iščekujem godinu", izjavio je Vavrinka.

Vavrinka je 2018. završio na 66. mestu.

Sten Vavrinka je u 2018. godini imao dosta problema sa povredama, ali je u drugom delu sezone uspeo da napravi skok na ATP listi i sa 263. mesta, na kojem je bio u junu, stigne do 66. pozicije.

Novu sezonu dočekao je spreman, što je i potvrdio na turniru u Dohi.

"Nisam se ovako dobro osećao već dugo vremena. Fizički sam se dobro pripremio i osećam se sveže", poručio je nekadašnji svetski "broj tri".

U 2019. želi da ponovo osvaja turnire, nakon što u godini iza nas nije uspeo da podigne nijedan pehar.

"Želim opet da osvajam titule, bez obzira na to da li će to biti na turnirima iz serije 250, 500 ili na onim najvećim", poručio je Švajcarac.

Ipak, Vavrinka je svestan da će taj posao njemu i konkurenciji biti otežan zbog jednog čoveka - najboljeg na svetu.

"U 2019. biće mnogo uzbuđenja i pitanja na koje treba odgovoriti, ali u jedno sam uveren - ukoliko bude zdrav, Novak Đoković će biti korak ispred nas. Hoće li Rafa Nadal biti zdrav? Može li Rodžer Federer da osvoji još neki grend slem? Ili Endi Marej?",zapitao se Vavrinka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar