Aguero: Bitka za titulu biće do posljednjeg minuta!

Napadač Mančester sitija, Serhio Aguero, očekuje da će borba za titulu prvaka u Premijer ligi biti možda jedna od najubudljivijih do sada.

Fudbal 03.01.2019 | 10:00
Aguero: Bitka za titulu biće do posljednjeg minuta!
Siti, koji je prošle sezone nadmoćno osvojio krunu, trenutno je drugi sa sedam bodova manje od vodećeg Liverpula, ali u četvrtak 3. januara sledi direktan okršaj.

Siti će biti domaćin, u prvom meču jesenas na "Enfildu" nije bilo pobednika, ali ni golova. Pobedi li Siti, razlika će biti svega četiri boda i sve će opet biti otvoreno.

"Besmisleno je poricati da je ovo izuzetno važan meč za oba tima. Direktni okršaji između vodećih timova imaju najvažniji uticaj na to kako će na kraju izgledati tabela. Decembar nije bio mesec kakav smo priželjkivali, sad je na nama da se iskupimo, tako da sve to ovaj meč čini još važnijim", izjavio je iskusno napadač prvaka Engleske.

Svestan je Argentinac da je ovo samo jedan u nizu okršaja do maja i kraja sezone, tako da ima dovoljno prostora da se situacija popravi.

"Tek smo u januaru, ima još mnogo utakmica do kraja. U grupi za osvajanje titule je tri ili četiri ekipe, mislim da će trka biti jako uzbudljiva i neizvesna do poslednjeg kola. Naravno, znali smo da nam neće biti lako da ponovimo prošlogodišnji uspeh, ali nama je uvel cilj da napredujemo", dodao je Aguero.

Liverpul u duel ulazi u zastrašujućoj formi, sa devet uzastopnih pobeda u ligi, poslednji je stradao Arsenal (5:1).

"Ova sezona je pokazala još jednom da je Premijer liga takmičarski najjača na svetu", zaključio je napadač prvaka Engleske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar