Nije istina da napuštam stranku

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković izjavio je da su najobičnije izmišljotine napisi u pojedinim medijima da će napustiti ovu stranuku.

Republika Srpska 31.12.2018 | 10:05
Nije istina da napuštam stranku
"Medijskih napisi o mom navodnom izlasku iz Ujedinjene Srpske i prelasku u drugi poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske najobičnije su izmišljotine. Nikada nisam razmišljao niti sa bilo kim pregovarao o izlasku iz Ujedinjene Srpske ili prelasku u drugu političku stranku", naveo je Petković u saopštenju.

On je ocijenio da postoje mediji i pojedinci koji ne mogu da prihvate činjenicu da je Ujedinjena Srpska politička stranka koja je za kratko vrijeme napravila izuzetno dobar rezultat i postala parlamentarna na svim nivoima, sa stalnom tendencijom rasta.

"Vjerujem da će Ujedinjena Srpska i u budućnosti rasti, a ja ću se tome posvetiti još jače jer već poslije praznika krećemo u formiranje novih opštinskih odbora u Izbornoj jedinici tri, za koju sam potpredsjednik i za koju sam zadužen", poručio je Petković.

Govoreći o odlasku Darka Kremenovića iz Ujedinjene Srpske, Petković je rekao da je to njegov lični izbor i nije nikakav ishitreni potez, nego rezultat dugoročnog razmišljanja i plod želje da se u cijelosti posveti advokaturi i radu u Advokatskoj komori Republike Srpske.

Petković je dodao da, u svakom slučaju, Kremenović ostaje njegov politički savjetnik i lični prijatelj.

(BN)