Prijović odbio ludu ponudu iz Kine!

I platu od 20. 000. 000 evra! Rekao je ne i pozivu Al Itihada!

Fudbal 31.12.2018 | 13:00
Prijović odbio ludu ponudu iz Kine!
Aleksandar Prijović nalazi se u epicentru ludila koje se sprema za predstojeći zimski prelazni rok!

Posle fantastične 2018. godine i odličnih partija u polusezoni za nama, srpski golgeter privukao je ozbiljnu pažnju bogatih klubova sa istoka i ovih dana je na najslađim mukama. Prema informacijama iz Grčke, tačnije portala Real, Prijović je odbio ludu ponudu kineskog Guangdžou Evergrandea. Nekadašnji šampion Kine želeo je da učini Prijovića bogatim čovekom, ali on je, bar zasad, odbio mogućnost da se preseli na Daleki Istok.

Guangdžou je, naime, spreman da solunskom Paoku isplati otkupnu klauzulu za Prijovića na 10.000.000 evra, a srpskom reprezentativcu je ponudio platu od 20.250.000 evra! Odnosno, 4.500.000 evra godišnje i ugovor na četiri i po godine!

Fantastična ponuda kineskog giganta mnogo je jača od one koju je dostavio pre ravno godinu dana, ali Prijović i dalje uspešno odbija jaku ofanzivu. Lopta je, praktično, u Prijovićevom polju, jer PAOK ne može ništa, pošto suma od 10.000.000 evra aktivira klauzulu, a prema informacijama istog portala, Srbin se trenutno razmišlja šta mu je činiti. Trener Fabio Kanavaro očigledno je ozbiljno zagrizao za Prijovića, o čemu najbolje govori to da ga prati bezmalo godinu dana. Guangdžou je posle sedam godina izgubio kineski tron, iako su u timu igrači poput Paulinja, Taliske i Gulara.

U Paoku pokušavaju sve što je u njihovoj moći da Prijovića zadrže do kraja sezone i tako zadrže najvišu ambiciju, a to je da donesu šampionsku krunu na Tumbu.

Podsetimo, PAOK je čak spreman da još jednom revidira Prijovićev ugovor i ponudi mu još bolje uslove, iako sada zarađuje oko milion evra.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da je Prijović rekao „NE“ i na poziv iz Saudijske Arabije, što je objavljeno na više izvora u Grčkoj. Tačnije, iz Al Itihada, koji je Paoku dostavio zvaničnu ponudu na 8.000.000 evra, što je za dva miliona manje od pomenute klauzule.

Al Itihad se trudi da dovede Prijovića na izričitu molbu trenera Slavena Bilića, koji je svestan igračkih kvaliteta srpskog reprezentativca.

Arapi će morati da pojačaju ponudu, a Kinezi da se nadaju čudu, pošto jer je Prijoviću lepo u Solunu i želi da ostane u evropskom fudbalu. Mada, uslove koje nudi Guangdžou su fantastični. Ne treba zaboraviti da je Bordo takođe nedavno dostavio ček na 8.000.000 evra, ali PAOK traži bar svih 10.000.000, iako je najveća želja da Prijović ostane.

Foto: Reuters

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar