Epilog derbija: Smrtno stradao navijač Intera!

Navijač Intera umro je od povreda koje je zadobio nakon što su pristalice Napolije ga udarile kombijem prije derbija 18. kola italijanske Serije A. Izbodena još četvorica navijača gostiju.  

Fudbal 27.12.2018 | 18:45
Epilog derbija: Smrtno stradao navijač Intera!
Italijanski list Korijere dela Sera piše da je 35-godišnju osobu pregazio kombi koji su vozile pristalice Napolija, dok su četvorica zadobili povrede nožem sat vremena pre utakmice Inter - Napoli (1:0).

Interov navijač je odvezen u bolnicu i hitno operisan, ali je kasnije podlegao povredama. Nakon sukoba uhapšena su dvojica učesnika. 

Velika tenzija se nastavila i u toku samog meča kada je senegalski fudbaler iz Napolija Kalidu Kulibali bio na udaru rasističkih uvreda sa tribina, uprkos tome što je tri puta bilo upozerenje da će se prekinuti utakmica.

Italijanski mediji prenose u četvrtak da je navijač "neroazura" imao 35 godina i da je preminuo sat prije početka susreta na stadionu "San Siro" u Milanu.

Navodno su tom prilikom Interovi navijači okružili kombi s pristalicama domaćina, a vozač je dodao gas i udario tragično nastradalog muškarca, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Nakon zadobijenih povreda, bila je potrebna hitna operacija, ali na žalost nije stigao na vrijeme u bolnicu.

Osim ove tragedije, dogodio se incident među navijačima i ispred stadiona kada su izbodena četvorica Napolitanaca. Najgore je u ovom slučaju prošao 43-godišnji muškarac koji je uboden u stomak, ali se nalazi van životne opasnosti.

Ostala trojica gostujućih navijača su zadobile manje povrede.

Inter je podsjetimo savladao Napoli minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Lautar Martinez u 91. minutu.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar