Lopare: Još jedna uspješna godina

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković istakao je na današnjem novgodišnjem prijemu da je ova zdravstvena ustanova poslovala u suficitu ovu godinu te da je time pozitivno poslovanje nastavljeno u kontinuitetu više od decenije.

Republika Srpska 27.12.2018 | 17:11
Lopare: Još jedna uspješna godina

Prijemu su prisutvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz ove opštine, predstavnici lokalne uprave i javnih institucija Lopara, zdravstveni radnici, kao i zdravstveni radnici susjednih opština.

„U ovoj godini započeli smo gradnju objekta u kome će, kada se završi biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje", podsjetio je Nešković.

On je istakao da je u ovoj godini izgrađena mrtvačnica, uređen parking prostor, nabavljena stomatološka stolica i rentgenski aparat uz pomoć Udruženja „Majevičana" iz Švajcarske.

„Obavili smo niz edukacija za naše osoblje, radili besplatne preventivne preglede širom opštine Lopare, ali smo i obezbjedili kontinuirane preglede ljekara specijalista iz oblasti ginekologije, pedijatrije, kao i ljekara hirurga, ortopeda, vaskularnog hirurga, urologa i neurologa", naveo je Nešković.
On je najavio da će se u narednoj godini rekonstruisati objekat zgrade uprave i nabaviti savremeni utlrazvučni aparat koji je neophodan za rad službe za radiološku dijagnostiku.

Nešković je dodjelio zahvalnice svima koji su podržali rad i pomogli donacijama za izgradnju i uređenje objekata Doma zdravlje Lopare i novogodišnje paketiće za 17 djece radnika ove zdravstvene ustanove.

Zahvalnicu je dobio i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je istakao da je Dom zdravlje Lopare primjer svima u Srpskoj.
„Učestvovali smo zajedno u svim projektima i to ćemo činiti i u narednom peridu u cilju poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga našim stanovnicima", rekao je Savić novinarima.

Dom zdravlje Lopare pokriva potrebe 10.500 zdravstvenih osiguranika i zapošljava 67 radnika.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stevo

27.12.2018 16:59

Načelniče , svaka čast ! Želim Vam još dosta uspješnih godina .

ODGOVORITE
Name

Domacine dobre ti rakije

27.12.2018 18:05

Da smo znali dosli bi ranije , da bude sretno veselje i slava i popijemo rakiju u ime boga i svete Trojice , Amen. Sretno da bude

Name

kmer

27.12.2018 19:28

Uspješno nego šta -i ima se čime proslaviti- parama od prodaje pola imanja Doma zdravlja za 460 hiljada KM !

Name

stevinca

27.12.2018 19:53

Vala bas nek je sa srecom,svaka cast na uspjesima koji su doveli do propasti

Name

kmer II

27.12.2018 20:44

Veselje se nastavilo i večeras - umjesto boce šampanjca - večeras u saobraćajki u L. razbiše vozilo-najnoviji sanitet !!!

Name

Ranjenik

28.12.2018 06:03

Tako ti je kad od sirotinje naplaćuju nekcije i preglede