PSŽ je sad favorit za Fabregasa!

Milan se okreće domaćim alternativama za vezni red! Rosoneri imaju tri opcije ako ne dođe Španac.

Fudbal 28.12.2018 | 13:00
PSŽ je sad favorit za Fabregasa!
Milan Seska fabergasa, želi i Španac u Milan, ali Čelsi i Mauricio Sari su prepreka transferu. Osim što trener ne želi da pusti Španca dok ne dođe zamena, ni Čelsi ga ne da Rosonerima ispod 10.000.000 evra. Što je ipak previše za Milan s obzirom na Fabregasove godine, formu i ugovor koji ističe za šest meseci…

Međutim, to nije nikakva prepreka za Pari Sen Žermen koji se aktivirao na fudbalskoj pijaci u potrazi za centralnim vezistom. Adrijen Rabio je sklonjen iz tima zbog situacije sa ugovorom i želje da ode bez obeštećenja u Barselonu. Na tržištu usred sezone nema mnogo vezista koji odgvaaraju profilu koji PSŽ traži i tako je Fabregas iskočoio u prvi plan.

PSŽ je napravio listu od 10 igrača koji su kandidati da u januari zamene Rabioa. Pored Fabergasa na spisku su Alan (Napoli), Abdulaje Dukure (Votford), Diadie Samaseku (Red Bul Salcburg), Idrisa Gaj(Everton), Leandro Paredes (Zenit), Mikael Kizans (Borusija Menhegladbah), Arne Majer (Herta), TijagoMendeš (Lil) i Mario Lemina (Sautempton). Alan, Dukure, Samaseku, Gaj i Paredes nisu na prodaju u januaru ili koštaju previše. Ostali nemaju dovoljno iskustva i kvaliteta za odlučujućže borbe u Ligi šampiona koje slede Parižanima. Ostaje Fabregas kao relativno jeftina i kavlitetna opcija. PSŽ bi radije platio 10.0000.000 evra za njega nego dva ili tri puta veće sume za većinu pomenutih. A Španac ima ogromno iskustvo u Ligi šampiona i igrao je za veliko klubove.

I dok se Fabregas sve više udaljava od Milana i približava Parizu, Rosoneri ispituju ostale mogućnosti na tržištu. Pojačanje u veznom redu im je neophodno i sada se okreću varijantama sa domaćeg terena. Tri opcije za Milan su Alfred Dankan (Sasuolo), Danijele Baseli (Torino) i Žordan Veretu (Fiorentina).

Za Veretua je veća konkurencija pošto Francuza želi Napoli i neki premijerligaši. Dankan košta oko 20.000.000 evra, Torino ne želi da se odrekne Baselija u januaru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar