Dortmund ponudio trampu, Čelsi odbio!

Plavci ubeđeni da će ubediti Kaluma Hadsona Odoija da produži ugovor. . .

Fudbal 27.12.2018 | 23:30
Dortmund ponudio trampu, Čelsi odbio!
Američki krilni napadač Kristijan Pulišić (20) nije zadovoljan minutažom u Borusiji ove sezone. Od dolaska Lusijana Favra vihorno krilo nema veliku ulogu u igri lidera Bundeslige (njegovo mesto zauzeo je čudesni Džejdon Sančo), što Čelsi želi da iskoristi i pokuša da angažuje jednog od najperspektivnijih igrača današnjice. 

Nije prvi put da se Plavci pominju kao moguća nova destinacija za Pulišića, međutim trenutni status mladog Amerikanca, po mnogima, mogao bi da olakša posao čelnicima kluba sa Stamford Bridža u trci za supertalentovanim krilom. Planovi Čelsija su jasni: Pulišić desno kao naslednik Vilijana i Pedra, a Kalum Hadson Odoi levo, kada Edenu Azaru "istekne rok trajanja". 

E sad, sve je to lepo i bajno, ali u stvarnom životu ne ide baš tako lagano. Hadson Odoi nije zadovoljan minutima koje dobija od Mauricija Sarija, sredinom nedelje nije čak igrao ni u Liga kupu, tako da nije preterano zainteresovan za potpis novog ugovora. A aktuelni mu ističe kroz 18 meseci. Velike ajkule odavno kruže oko ovog momka, tražeći krupan plen. Bajern je na vrhu tog "lanca ishrane". I to nije tajna. Mada ne treba potceniti ni Juve i Real Madrid. Oni takođe motre na situaciju...

Možda će na prvo čitanje zvučati čudno i nerealno, ali prvi, i to vrlo konkretan korak, napravila je pomenuta Borusija iz Dortmunda. Znajući za želju i planove Čelsija Milioneri su navodno poslali ponudu Plavcima: razmena igrača, Pulišić za Hadsona Odoija!  

Imajući pred sobom primer svog sunarodnika i ispisnika Džejdona Sanča teško da se ovakva ideja ne bi dopala Hadsonu Odoiju, no za sada se pita sami Čelsi. A sa Stamforda je poslat kratak i jasan odgovor: ne! Englezi veruju da će tokom januara uspeti da ubede svoj biser da stavi paraf na novi višegodišnji ugovor.

Za sada samo hrabar potez. Videćemo i koliko mudar...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar