EJOF 2019: Počelo odbrojavanje

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pustio je u rad brojač koji je, u Olimpijskom parku na Palama, počeo da odbrojava vrijeme do početka velike sportske manifestacije – Zimske olimpijade mladih /EJOF 2019/, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Republika Srpska 23.12.2018 | 16:21
EJOF 2019: Počelo odbrojavanje
U Olimpijskom parku na Palama postavljen je i „Grudvi“, maskota EJOF-a 2019.

„Ovo je najbolje mjesto gdje smo mogli postaviti mjerač vremena i `Grudvija`. Ovdje su se susreli sa jedne strane Olimpijska pahuljica koja simbolizuje Olimpijadu 1984. godine i `Grudvi`, maskota EJOF-a 2019“, naveo je Vuković.

On je rekao da je ovo prvi u nizu događaja koji će uslijediti do početka olimpijade, a koji će biti promotivnog karaktera, i zahvalio svima koji su pomogli da sve bude spremno za početak EJOF-a.

„Vraćamo se na mjesto organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. Ovo je prilika da pokažemo da znamo da radimo velike stvari“, istakao je Vuković.On je naglasio da je EJOF prilika za promociju turističkih kapaciteta, jer će boraviti takmičari i ekipe iz 46 zemalja.

Vuković je dodao da će uz pomoć struke, klubova i smučarskih saveza i svih ljudi dobre volje uspjeti u namjeri i u februaru ispratiti ljude sa razmišljanjem da su bili na mjestu gdje vrijedi opet doći.Vuković je zahvalio Olimpijskom komitetu BiH koji je finansirao izradu maskote „Grudvija“ i preduzeću „EJOF“ koje je postavilo brojač.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da ova manifestacija znatno povećava potencijal Istočnog Sarajeva i Sarajeva kao destinacija koje mogu organizovati velika takmičenja, čime se mijenja slika o BiH.

„Najznačajnije je da se ovdje susreće lijepa prošlost, a to je `Vučko /maskota ZOI 84/ i lijepa budućnost `Grudvi`“, naveo je Rađo.Olimpijac Momo Skoko kaže da sada, nakon 35 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, EJOF evocira sve uspomene i ističe da su sportisti pravi ambasadori BiH jer je predstavljaju u pravom svjetlu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

palezapaliti

23.12.2018 20:34

Gradonacelnika su i obukli nece mu biti hladno

ODGOVORITE