Bilbija između Turske, Kine i Južne Koreje!

Napadač Zrinjskog, Banjalučanin Nemanja Bilbija najvjerovatnije će u zimskom prelaznom roku promijeniti sredinu.

Fudbal 24.12.2018 | 12:45
Bilbija između Turske, Kine i Južne Koreje!
Prvi strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 14 golova Nemanja BIlbija dobio je tri ponude za odlazak u inostranstvo, potvrdio je za MONDO, izvršni potpredsjednik mostarskog kluba Denis Šulenta.

"Dobili smo ne jednu, nego više ponuda za Nemanju i zajedno s njim ćemo da ih izvažemo i odaberemo najbolju. Njegova želja je da ide u inostranstvo i mi to poštujemo. Ponude za Bilbiju su stigle iz Kine, Južne Koreje i Turske", rekao je Šulenta našem portalu.

To bi gotovo izvjesno moglo da znači da će Banjalučanin već ove zime da napusti "plemiće", s kojima je dvije godine uzastopno osvajao titulu šampiona i bio jedan od najboljih pojedinaca.

"Neki klubovi nude bolje uslove za Zrinjski, a neki igraču i zato je najbolje da odaberemo najprihvatljiviju opciju s kojom će sve strane biti zadovoljne. Vjerujem da će tako i da bude", dodao je izvršni potpredsjednik trostrukog uzastopnog šampiona BiH.

Ponajbolji fudbaler šampionata u posljednjih nekoliko sezona, Bilbija nije želio mnogo da govori na temu odlaska jer je njegova želja za inostranom karijerom odavno poznata, ali je mišljenja da će Zrinjski donijeti odluku najbolju za sve strane.

"Ne znam ništa više, osim da postoje neke ponude. Zasad toliko", bio je pomalo zagonetan Bilbija.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar