Budućnost još jača, potpisuju Bel i Kol!

Još dva velika pojačanja za šampiona Jadranske lige.

Košarka 21.12.2018 | 14:30
Budućnost još jača, potpisuju Bel i Kol!
Eksplodiralo je jadransko košarkaško nebo tokom dana, kada je osvanula vest da je najbolji centar Jadranske lige Goga Bitadze potpisao za Budućnost do kraja sezone, a u satima pre zatvaranja prelaznog roka između klubova ABA lige, stižu još dve velike najave - regionalni šampion potpisuje Džejmsa Bela i Norisa Kola!

Budućnost je sedmicama unazad u potrazi za kvalitetnim pojačanjima, a vest da bi Džejms Bel trebalo da stigne u Podgoricu bila je najavljena i pre nekoliko dana. Tačnije, od trenutka kada je postalo jasno da će Cedevita s njim raskinuti saradnju koja je započeta letos. Kako možemo čuti, transfer će biti ozvaničen do četvrtka u 23.59, kada zvanično ističe rok za transfere među klubovima u Jadranskoj ligi. 

Bel je ove sezone odigrao 10 utakmica u Jadranskoj ligi i još sedam u Evrokupu. Beležio je prosečno 15 poena, četiri skoka i jednu asistenciju u ABA ligi i još 11 poena i tri uhvaćene lopte u Evrokupu. Igra na poziciji krila. 

Noris Kol je posle neuspešne saradnje u Makabiju iz Tel Aviva potpisao letos ugovor sa Avelinom, gde je imao nekoliko zapaženih rola. Krajem oktobra ubacio je 33 poena (7/13 za tri poena) u meču FIBA Lige šampiona protiv poljskog Anvila. Poziv iz Evrolige nije mogao da odbije, pogotovo jer je Budućnost tragala za plejmejkerom od odlaska Arona Krafta u Trento.

Tri velika pojačanja u jednom danu! Budućnost ozbiljno cilja odbranu titule. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar