Video - Skandal: Dele Ali pogođen flašom u glavu!

Fudbalera Totenhema, pogodio je navijač Arsenala, sa tribina na meču Liga kupa!

Fudbal 20.12.2018 | 17:15
Video - Skandal: Dele Ali pogođen flašom u glavu!
Totenhem je kao gost savladao Arsenal (2:0) u četvrtfinalu Liga kupa, a meč na Emirejtsu obeležio je nezapamćeni incident na terenima u Engleskoj.

Fudbaler Totenhema Dele Ali neposredno posle gola pogođen je flašom u glavu sa tribina.

Navijač Arsenala pogodio ga je dok je stajao pored aut linije.



Uprkos velikim bezbednosnim merama koje su preuzete na stadionu, kao i dodatnim policijskim snagama koje su bile raspoređene na tribinama kako bi se sprečili eventualni sukobi navijača, jedan gledalac uspeo je da prošvercuje flašu i baci je ka terenu.

Incident se dogodio u 72. minutu meča, 12 minuta posle gola Dele Alija.

Na sreću, on nije povređen, a posle prvobitnog šoka "uzvratio" je navijačima Arsenala tako što im je pokazao prstima rezultat 0:2.

"Taj incident učinio je moj pogodak i pobedu malo slađim", rekao je Ali posle meča.

Prema zakonu koji važi na engleskim stadionima navijaču koji je napravio incident preti zabrana ulaska na stadion ukoliko ga kamere budu identifikovale.

"Jedna glupa osoba napravila je grešku, ali na sreću ona nije izazvala veliki problem",poručio je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Nedavno je jedan navijač Totenhema osuđen na četiri godine zabrane ulaska na stadione zbog bacanja kore od banane ka Pjeru Ejmeriku Obamejangu, a sada je na tapetu bio igrač "pevaca" Dele Ali.

On je, kako su pokazali snimci, u glavu pogođen plastičnom flašicom sa vodom i policija Londona je otvorila istragu povodom incidenta koji se dogodio u 73. minutu.

Policija radi zajedno sa zvaničnicima Arsenala u pokušaju da se identifikuje lice koje je gađalo bočicom Dele Alija. Za sada, još niko nije uhapšen. 

"U nekim zemljama, rešenje je možda da se stadion suspenduje na nekoliko utakmica. Srećom pa nije bilo ništa ozbiljnije, ali ljudi bi morali da budu pažljiviji i da izbegavaju ovakve akcije. Neki se ovde ponašaju zaista neprimereno", rekao je posle meča trener Totenhema Maurisio Poketino. 

Dele Ali je posle meča takođe prokomentarisao incident. Moguće je da je njegov gest, kada je rukom pokazao koji je rezultat, isprovocirao reakciju navijača Arsenala. 

"Bilo je šta je bilo. Sve to mi je učinilo da mi gol koji sam postigao bude još slađi", poručio je reprezentativac Engleske. 

On je postigao drugi gol na susretu u 60. minutu. Totenhem je kao gost slavio na "Emirejtsu" sa 2:0 čime je izborio plasman u polufinale Liga kupa.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar