Petkovići neće napustiti stan

Deložacija porodice Petković u centru Banjaluke, koja je trebalo biti obavljena danas, odložena je za tri mjeseca. Petkovići kažu da će bar toliko vremena imati miran san, a da će pravnu borbu nastaviti od januara.

Republika Srpska 20.12.2018 | 14:27
Petkovići neće napustiti stan
Petkovići ne moraju napustiti stan. To je epilog najavljenje deložacije koja je trebala biti obavljena jutros u 11 časova. Porodici je saopšteno da je deložacija odložena za tri mjeseca.

Borka Petković kaže da je odložena deložacija na tri mjeseca.

"Tako da smo mirni tri mjeseca. U međuvremenu, postupak će, što je advokat pokrenuo krenuti u januaru. To je postupak za dokazivanje stanarskog prava", kazala je ona.

Sporni stan Borka Petković je naslijedila od svoje majke i očuha, ali procedura oko legalizacije samog stana nije sprovedena do kraja, jer im drugostepenom presudom nije dozvoljen otkup.

Advokat koji je vodio ovaj slučaj, u međuvremenu je preminuo, a dio dokumentacije je zagubljen.

Advokat porodice Milan Romanić je potvrdio da je prije nešto više od mjesec dana pokrenut novi sudski postupak, koji će, nada se, dokazati da stan treba da pripadne porodici Petković.

Petkovići u stanu žive od 1998 godine. Prva deložacija je pokušana u martu prošle godine i do danas je propalo 11 pokušaja deložacije, kao i jedna usmena deložacija.

Više policajaca obezbjeđivalo je prostor oko objekta, a na lice mjesta stigla su u kola Hitne pomoći i vatrogasci. Na sreću nije bilo potrebe za njihovom reakcijom.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

blbl

20.12.2018 13:41

Naravno da se ne moze legalizovati otimacina.

ODGOVORITE
Name

Baka

20.12.2018 14:02

Ama ljudi pustite zenu na miru kad se mogo Milici Markovic dati cetverosobni stan u Bijeljini moza i njoj garsonjera

Name

kole

20.12.2018 14:11

nema tog boga i advokata koji može srediti posjed nad tuđom imovinom, čim kaže da žive u stanu od 1998-e tu je "mrka kapa", stan se mora vratiti vlasniku., dobro je što se deložacija odlaže do proljeća.

Name

Skeptik

20.12.2018 14:43

Lukač nije sposoban izbaciti ove iz stana, nije sposoban maketi PzD sa trga ....Nesposobnjaković i slabić.

ODGOVORITE