Četiri lica uhapšena u FBiH

Četiri osobe su uhapšene tokom pretresa lica i objekata na 17 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Banovića i Kalesije

Bosna i Hercegovina 20.12.2018 | 10:47
Četiri lica uhapšena u FBiH
Pretersi su izvršeni u skladu sa planom ‘Top-krim’ i ‘Top-narko’ SKP MUP-a TK-a, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a. Dvoje uhapšenih se sumnjiče za teške krađe a dvoje zbog droge.

Prilikom pretresa pronađeni su pištolj, municija, digitalna vaga, ‘Suboxon’ tablete, manje pakovanje ‘Canabisa’, mobiteli, koji će biti predmet vještačenja u narednom periodu.

Prilikom pretresa slobode su lišeni M.O. (22) i  J.J. (19) oba iz Tuzle, koji su nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teške krađe“ iz člana 287. KZ FBiH predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nadležnom Kantonalnom tužilaštvu će za lica S.T. (38) iz Živinica i M.Č. (60) iz Gračanice biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana  239. stav 3. KZ FBiH, saopšteno je iz MUP-a TK.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar