Tri kandidata za direktora PURS

Dalibor Tomaš, Vjekoslav Pejašinović i Goran Maričić najozbiljniji su kandidati za nasljednika Zore Vidović na čelu Poreske uprave RS, koja je izabrana za ministra finansija u Vladi Republike Srpske.

Republika Srpska 19.12.2018 | 12:34
Tri kandidata za direktora PURS
Kako portal Kapital saznaje, konačna odluka još nije donesena, ali su u najužem izboru tri kandidata.

Najzvučnije ime za novog direktora PURS je Dalibor Tomaš koji je godinama bio savjetnik sada već bivvšeg ministra finansija Zorana Tegeltije. Tomaš je trenutno u kabinetu premijera RS Radovana Viškovića.

Kao mogući nasljednici Zore Vidović spominju se i pomoćnik direktora PURS za Područni centar Banjaluka Vjekoslav Pejašinović, koji se na ovoj poziciji nalazi zadnje dvije godine, kao i direktor Službe za zajedničke poslove Vlade RS Goran Maričić.

Pojedini mediji tvrde da je Maričić najozbiljniji kandidat za direktora PURS.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

NEKOG VRIJEDNOG STAVITE

19.12.2018 11:39

Nekog vrijednog stavite,nekog ko je već u 07h glasao i onda krenuo u stranačke aktivnosti ubjeđivanja ostalih da glasaju isto kao on,jer zaboga "Svima će biti bolje kada on dođe na vlast),nemoj slučajno nekog sa odličnim referencma,državnim fakultetom i odličnim CIV-ijem,kome ti trebaju,reče Rudonja na sred livade na Jahorini

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.12.2018 11:41

KAKO DVA BLIZNACA TOMAŠ SAMO SKAČU SA FUNKCIJE NA FUNKCIJU ZATO ŠTO SU ODANI VLASTI.BRATE NEŠTO IM FALI. VJEROVATNO SU PAMETNI ALI ZA NEKAKVE KANCELARIJE A NE ZA JAVNO EKSPONIRANJA.TO SE PRIMJETI.ALI NEKA UŽIVAJU.

ODGOVORITE
Name

Mare

19.12.2018 12:12

Goran Maricic mozda nepoznat u javnosti ali vec 10-15 god trpa silnu paru u dzep kroz razne najplacenije funkcije a da ne mora podnositi javnosti nikakve izvjestaje niti nastupati u medijima. Daj ga barem nek se malo oznoji, kao direktor PU morao bi i na neku emisiju otici

ODGOVORITE
Name

Snašla se

19.12.2018 16:34

Kod Zore je radno mjesto bilo od 10 d0 15 hiljada maraka. Javna tajna. Čovjek iz Srpca joj je platio traženi iznos i radi već nekoliko godina. Kao nagradu postala je ministar. Ranije je kao direktor Živinoprodukta iz Srpca podigla kredit od 1,3 miliona KM, novac je nestao a firma je propala. Uzela ju je Perutnina Ptuj ispod vrijednosti. Za to je nagrađena poslaničkim mandatima i direktorskim mjestom u Poreskoj upravi. Ne znam šta sledeće treba uraditi na novoj funkciji, a nagrada će vjerovatno biti premijersko mjesto. I kada pričaš sa ljudima, ona je Ok., jer kažu "snašla se".

ODGOVORITE
Name

GRUJO

19.12.2018 17:42

PREDLAŽEM SEBE JER JA SAM SELJAK KOJI NEĆE DATI DA SE NARODU NAMETNE POREZ NA GLAVARINU/raniji porez na broj članova domaćinstva/POREZ NA RAKIJSKI KOTAO I SVE ŠTO IMAŠ KOJE SI STEKAO POŠTENIM RADOM. OVI HITLEROVI NASLEDNICI ŽELE DA SAMO ONI IMAJU. NARODE U PAMET SE POZIVAM VAS DA SRUŠIMO OVO ŠTO DANAS IMAMO DOK NAS NIJE SNAŠLA POŠAST 1942 KADA JE VLADAO DJED PEJO. VUK DLAKU MJENJA ALI ĆUD NIKAKO U PAMET SE NAROD

ODGOVORITE
Name

Svrni navrni

20.12.2018 10:24

Zašto na ovakva mjesta ne postavljaju kompetentne ljude, ljude od struke..??!! A ne da i preko ovakvih ustanova rješavaju nekakve personalno politikantske križaljke.

ODGOVORITE