Sari kidiše da dovede Pulišića!

Za 67. 000. 000 evra, možda potpis padne već u januaru! Engleski mediji pišu da 20-godišnji fudbaler želi da pređe u Čelsi i da je posao blizu realizacije.

Fudbal 18.12.2018 | 13:45
Sari kidiše da dovede Pulišića!
Engleski Dejli Mejl piše da će Čelsi dovesti Kristijana Pulišića na leto 2019. godine. Naime, trener Plavaca Maurisio Sari želi da kupi ovog igrača, a pominje se cena od 60.000.000 funti što je negde oko 67.000.000 evra. 

Pulišić bi trebalo u redove Plavaca da pređe na leto, a posao bi mogao da se ozvaniči već na početku januara kada se otvori prelazni rok. Navodno ovaj 20-godišnji fudbaler iz Borusije Dortmund želi da dođe da igra na Stamford Bridžu. Samo je pitanje šta će reći Dortmund. 

Preostaje da se dva kluba usaglase oko visine obeštećenja ovog desnokrilnog fudbalera. Upravo na toj poziciji Čelsi i vidi Pulišića. Da ne pominjemo da je Pulišić ispao u drugi plan zbog Džejdona Sanča i da to dodatno diže mogućnost da dođe do ovakvog dogovora.

Nije tajna da je i Liverpul sa Jirgenom Klopom na čelu ljubitelj igre Pulišića i da ga je hteo na Enfildu, ali očigledno da je mladi fudbaler rešio da obuče plavi dres.

Pulišiću ugovor ističe 2020. godine pa bi ovo mogao da bude pravi trenutak za Dortmund da ponovo uzme veliki novac Englezima za svoje talente koje je proizvela.

"Engleska, Premijer liga, to je liga u kojoj mnogi klinci sanjaju da igraju. Nema razloga da možda jednog dana ne zaigram tamo", rekao je nedavno Pulišić.

Na Ostrvu se bave i time kako bi dolazak Pulišića uticao na status Kaluma Hadsona Odoija. Njegova sudbina u Čelsiju bi bila pod znakom pitanja, a svakako ga Bajern prati. Odoi ima ugovor do 2020. godine. Njega prate i Lajpcig i Monako, tako bi se Čelsi kockao da ga izgubi za jako mali novac - oko 2.000.000 funti.

Vilijan, Pedero i Azar su već ispred Odoija, a dolazak Pulišića bi mu dodatno smanjio šanse.

Ranije se pominjalo da bi Čelsi zbog problema sa dovođenjem igrača mogao da požuri i kupi Pulišića za 80.000.000 evra, ali pošto se situacija očigledno smirila od novembra do danas, Plavci će moći lakše da pregovaraju o ceni i malo je spuste.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar