Ko je rekao da se igra, ne zna ni kako izgleda lopta!

Zdjelar ogorčen! Vezista Partizana samokritičan i svestan loše sezone.

Fudbal 15.12.2018 | 16:15
Ko je rekao da se igra, ne zna ni kako izgleda lopta!
Razočaranje u Humskoj 1. Po više osnova. Jedan od utisaka je način na koji je Partizan izgubio još dva boda u prvenstvu, ali se u fudbalu, igri i taktici ne može toliko polemisati ako se zna da su i crno-beli i Mačva imali dodatnog protivnika – sneg.

Vejavica u petka veče sprečila je bolje izdanje Parnog valjka i ostavila prostor za široku debatu u sportskim krugovima, s tim da se na crno-beloj strani Topčiderskog brda pitaju zašto su uopšte morali na teren.

„Svima je bilo jasno da je nemoguće igrati u onakvim uslovima. Ko god da je rekao da počnemo utakmicu verovatno nikada u životu nije izašao na teren, ne zna kako lopta izgleda i kako teren izgleda u takvim okolnostima. Bilo je katastrofalno, deset ili 15 centimetara snega. To je nehumano za igru“, ogorčeno je delovao Saša Zdjelar, kapiten Parnog valjka na premijernom susretu 21. superligaškog kola.

Odluku o početku utakmice po vejavici doneo je sudija Aleksandar Živković iz Niša, posle konsultacija sa delegatom Dragoslavom Đermanom iz Bačke Palanke, posle konsultacija sa predstavnicima klubova.

„Ko god da je delegat, ko god da organizuje meč, mora da zna da na onakvom terenu ne može da se igra. Bilo je logično da se odloži za neke naredne dane ili za drugi deo prvenstva, pošto je bilo nemoguće igrati fudbal“.

Kad je nemoguće igrati onda i ne iznenađuje što je na kraju ostalo kao i na početku – 0:0.

„Čak i u tim uslovima smo stvorili popriličan broj šansi za gol, ali nismo uspeli da ga damo. Ne znam šta je razlog, moraćemo da poradimo na tome u budućnosti. Želim da čestitam saigračima, jer smo 45 minuta igrali sa igračem manje, pokazali karakter, volju da postignemo gol. Šta je – tu je, idemo na odmor, nezadovoljni zbog rezultata protiv Mačve“.

Crno-beli zimuju na trećem mestu na tabeli, daleko iza lidera Crvene zvezde, a gledaju u leđa i niškom Radničkom.

„Slaba sezona je iza nas, niko nije zadovoljan. Pokušaćemo dobro da se pripremimo za nastavak takmičenja i popravimo utisak. Mnogo smo bodova gubili u završnicama utakmica, najviše zbog individualnih grešaka. Padali smo kad nije trebalo i to je ono što moramo da korigujemo u drugom delu prvenstva“, zaključio je Saša Zdjelar, koji bi mogao da bude jedan od prvih fudbalera koji će napsutiti Topčidersko brdo tokom zime, pogotovo što se za zlatnog Orlića sa Novog Zelanda raspituje francuski Bordo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar