Nije bilo prenosa nadležnosti

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak danas je podsjetio da je pitanje MAP – a, odnosno Akcionog plana za članstvo BiH u NATO, postavio Nebojša Radmanović, još dok je sjedio u Predsjedništvu BiH.

Bosna i Hercegovina 14.12.2018 | 15:51
Nije bilo prenosa nadležnosti
Crnadak je na konferenciji za novinare poručio da će do kraja mandata raditi kao i do sada u Savjetu ministara BiH, a to podrazumijeva zaštitu interesa RS, naglašavajući da za vrijeme njegovog mandata nijedna nadležnost nije prenesena s Republike Srpske na nivo BiH.

On je podsjetio i da je pitanje MAP – a, odnosno Akcionog plana za članstvo BiH u NATO, postavio Nebojša Radmanović, još dok je sjedio u Predsjedništvu BiH.

"Obavezu za RS, kad je u pitanju MAP, stvorio je Nebojša Radmanović i svakako se to pitanje ne može ignorisati.", rekao je Igor Crnadak.

 Ministar spoljnih poslova je najavio da mu sledeće sedmice slijedi jedna od najvažnijih zvaničnih posjeta u mandatu, a to je sastanak sa Džonom Salivenom, zamjenikom državnog sekretara Sjedinjenih američkih država.

 "U utorak će biti ministarska konferencija u Podgorici "Jadranske povelje", i dvije stvari će tu biti važne za razgovor, ja ću biti prustan. Prva i svakako najbitnija je priča o taksama koje je Kosovo uvelo, jer takav način saradnje i komunikacije nije bio ni u srednjem vijeku.", kazao je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Na pitanje novinara da prokomentariše djelovanje novog Ministarstva za evropske integracije u Vladi Srpske u odnosu na Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Igor Crnadak je poručio da je uloga entitetskih ministarstava neopsorivo važna.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Koka

14.12.2018 15:18

Rezoluciju SB UN 1244 sada glasi: Svako moze da se posluzi teritorijom neke druge drzave ako to nije protiv interesa USA.

ODGOVORITE
Name

re Koka

14.12.2018 16:00

a jes ti kada čulo-la za rezoluciju Savjeta bezbijednosti o zaštićenoj zoni Srebrenica?? iii šta se dogodilo?? zna cijeli svijet

Name

Novinar

15.12.2018 08:55

Ne razumijem zašto se ne bi moglo ignorisati? Krojite svoju politiku (kao Savez za promjene), pa ako mislite da ne treba ići prema NATO, onda nećete preuzimati nikakve korake u tom pravcu. Ovako se krijete iza Radmanovića i i dalje nastavljate da radite ono što vjerojatno neko očekuje od vas...

Name

RERER koka

16.12.2018 15:05

Pa kad je bila zasticena zona , sta je onda oric radio u Srebrenici i oko nje , Sami se ubijate svugdje po svijetu a trazite krivca u nekom drugom , ovo od prije par dana u Feancuskoj neuradi neki Aleksandar nego Al Al

Name

RE

16.12.2018 15:07

Igore uzaludne su price i objasnjenja , vidjecemo vremenom kakav si trag ostavijo iza sebe .

Name

propali borac u svojoj RS

14.12.2018 15:34

Jebo te vječito RS tajkunski kriminalac koji sve radi u RS da narod samo skrene sa teme i da ćuti i ne traži od kriminalca RS da je gladan stalno u RS gdje vlada tajkunski diktator koji sve sa svojom hobotnicom i koalicijom opljačka u RS.

ODGOVORITE