Није било преноса надлежности

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак данас је подсјетио да је питање МАП – а, односно Акционог плана за чланство БиХ у НАТО, поставио Небојша Радмановић, још док је сједио у Предсједништву БиХ.

Босна и Херцеговина 14.12.2018 | 15:51
Није било преноса надлежности
Црнадак је на конференцији за новинаре поручио да ће до краја мандата радити као и до сада у Савјету министара БиХ, а то подразумијева заштиту интереса РС, наглашавајући да за вријеме његовог мандата ниједна надлежност није пренесена с Републике Српске на ниво БиХ.

Он је подсјетио и да је питање МАП – а, односно Акционог плана за чланство БиХ у НАТО, поставио Небојша Радмановић, још док је сједио у Предсједништву БиХ.

"Обавезу за РС, кад је у питању МАП, створио је Небојша Радмановић и свакако се то питање не може игнорисати.", рекао је Игор Црнадак.

 Министар спољних послова је најавио да му следеће седмице слиједи једна од најважнијих званичних посјета у мандату, а то је састанак са Џоном Саливеном, замјеником државног секретара Сједињених америчких држава.

 "У уторак ће бити министарска конференција у Подгорици "Јадранске повеље", и двије ствари ће ту бити важне за разговор, ја ћу бити прустан. Прва и свакако најбитнија је прича о таксама које је Косово увело, јер такав начин сарадње и комуникације није био ни у средњем вијеку.", казао је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

На питање новинара да прокоментарише дјеловање новог Министарства за европске интеграције у Влади Српске у односу на Министарство спољних послова БиХ, Игор Црнадак је поручио да је улога ентитетских министарстава неопсориво важна.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Кока

14.12.2018 15:18

Резолуцију СБ УН 1244 сада гласи: Свако мозе да се послузи територијом неке друге дрзаве ако то није против интереса УСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Кока

14.12.2018 16:00

а јес ти када чуло-ла за резолуцију Савјета безбиједности о заштићеној зони Сребреница?? иии шта се догодило?? зна цијели свијет

Name

Новинар

15.12.2018 08:55

Не разумијем зашто се не би могло игнорисати? Кројите своју политику (као Савез за промјене), па ако мислите да не треба ићи према НАТО, онда нећете преузимати никакве кораке у том правцу. Овако се кријете иза Радмановића и и даље настављате да радите оно што вјеројатно неко очекује од вас...

Name

РЕРЕР кока

16.12.2018 15:05

Па кад је била застицена зона , ста је онда ориц радио у Сребреници и око ње , Сами се убијате свугдје по свијету а тразите кривца у неком другом , ово од прије пар дана у Феанцуској неуради неки Александар него Ал Ал

Name

РЕ

16.12.2018 15:07

Игоре узалудне су прице и објасњења , видјецемо временом какав си траг оставијо иза себе .

Name

пропали борац у својој РС

14.12.2018 15:34

Јебо те вјечито РС тајкунски криминалац који све ради у РС да народ само скрене са теме и да ћути и не тражи од криминалца РС да је гладан стално у РС гдје влада тајкунски диктатор који све са својом хоботницом и коалицијом опљачка у РС.

ОДГОВОРИТЕ