Otvaranje ponuda za novi most

Otvaranje ponuda za izgradnju mosta koji bi trebalo da spoji autoput Banjaluka - Gradiška s autoputem Zagreb - Beograd biće u utorak u "Hrvatskim cestama" u Zagrebu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Republika Srpska 14.12.2018 | 10:29
Otvaranje ponuda za novi most
Prema riječima Igora Pejića, sekretara Ministarstva transporta i komunikacija BiH, više neće biti odgađanja otvaranja ponuda, podsjećajući da je na zahtjev ponuđača došlo do dva odgađanja.

"Prvi put smo morali odgoditi jer su bila 164 dodatna pitanja, a drugi put jer je bilo 20 dodatnih pitanja. Ova pitanja, naravno, nismo mogli spriječiti jer izvođači imaju pravo tražiti sva dodatna pojašnjenja koja su njima bitna. Do ponedjeljka nisu dostavljena nova pitanja, tako da sada konačno možemo ići u otvaranje ponuda", rekao je on.

Dodao je da zahtjevi pojedinih izvođača za nova odgađanja nisu bili dovoljno obrazloženi, zbog čega su odbačeni.

Kada je riječ o nadzoru, Pejić je rekao da će se, prema međunarodnom ugovoru, za taj dio posla obavezati bh. strana, koja će raspisati i tender i izabrati pravno lice koje će obaviti taj posao.

Prije dvadesetak dana, kako je naglasio, na sajtu Ministarstva je objavljen javni poziv za izražavanje interesa, a ovaj dio posla će, kako je naglasio, uz Ministarstvo obaviti i "Autoputevi RS", kao partner na realizaciji ovog projekta.

U "Autoputevima RS" ističu da je tender za nadzor radova raspisan i da ostaje otvoren do polovine januara naredne godine.

Što se tiče samog tendera za izvođenje radova, ističu da postupak vode "Hrvatske ceste" te da je to pitanje, u ovoj fazi, za hrvatsku stranu.

"Ono što mi s naše strane očekujemo je da do krajnjeg roka pristigne što više kvalitetnih ponuda, kako bismo izabrali najkvalitetnijeg izvođača", naglasili su u "Autoputevima".

Iako još nema zvaničnih informacija, saznajemo da su među ponuđačima domaće, regionalne, evropske i kineske firme.

Podsjećanja radi, BiH, odnosno RS, obezbijedila je polovinu od ukupno 30 miliona evra za izgradnju mosta, a Hrvatskoj će biti potrebno još nekoliko desetina miliona evra kako bi most bio priključen na autoput Zagreb - Beograd

Govoreći o mostu preko Save na Svilaju, Pejić je rekao da je u srijedu održan sastanak s predstavnicima "Hrvatskih cesta" i nadzornih organa, te da je konstatovano da će privremeni granični prelaz biti u funkciji najkasnije do sredine januara. Dodao je da je, iako je rok do kraja maja, zasad teško predvidjeti tačno vrijeme završetka, a da je dosad završeno oko 73 odsto svih radova.

"Mnogo će zavisiti od vremenskih prilika. Prije desetak dana imali smo poplavljeno gradilište i urušene nasipe, pa smo morali sanirati štetu. Vremenski uslovi su odista bili loši, ali mi ćemo nastojati ispoštovati sve rokove", rekao je on.

Naglasio je da je juče počela s radom najveća dizalica ikad angažovana u BiH, nosivosti oko 650 tona, i da je počelo postavljanje masivnih čeličnih konstrukcija ukupne mase 5.400 tona, koje će povezati dosad izgrađene elemente na obje obale.

Dodao je da će uskoro biti montirana slična dizalica s hrvatske strane mosta, te da je u toku njeno rastavljanje i dopremanje iz Makedonije, a da će za tu svrhu biti angažovano pedesetak kamiona, kako bi svi dijelovi bili dopremljeni na gradilište.

(Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Odlicno

14.12.2018 10:55

Samo neka se radi. Nazalost to je trebalo puno ranije napraviti ali to treba pitati one koji su 2002.godine poceli da grade autoput koji ne vodi nigdje, umjesto da su prvo napravili most. U svakom slucaju dobro je da se ovoj projekat privodi kraju.

ODGOVORITE
Name

Marko

14.12.2018 12:05

Nije tačno da ne vodi nigdje, vodi u Gradišku. Znači ako ne ide u Hrvatsku ne ide nigdje. Preformuliši se i budi dobronamjeran. Zlonamjernost šteti. Hrvatska je namjerno otezala 10 godina jer joj niko ništa ne može, kao ni za table u Jasenovcu, oživljavanje duhova prošlosti itd.

Name

Re

14.12.2018 12:33

Izgradnja je pocela 2004. A za slijepo crijevo prema Hrvatskoj zna se ko je odgovoran.

Name

Jaffa

14.12.2018 12:47

Red je da se to napravi...razvukli ga susjedi do beskonačnosti...

ODGOVORITE
Name

Bit ce toga jos

14.12.2018 18:25

Nije kraj razvlacenju. Protece jos dosta vode dok se taj most ne spoji sa autoputem u Hrvatskoj. Hrvatska ce maksimalno opstruisati izĝradnju carinskog prelaza i dijela autoputa koji treba da se spoji na stari autoput. Njima to ne odgovara tako da to nece biti u funkciji ni u narednih deset godina. Ni mosta nebi bilo da nije bilo pritiska iz Evrope a naravno i para.

Name

pop

14.12.2018 12:59

Nemoj Mile praviti most otici ce ti svi glasaci u EU

ODGOVORITE