Živi od vazduha, Sunca i mente

Kai Ho, tridesetosmogodišnjak iz Birkenheda u Velikoj Britaniji, tvrdi da može živjeti i do tri mjeseca sa samo 100 kalorija sedmično, i to živeći od vazduha, Sunčeve svjetlosti i usputnih listova mente.

Zdravlje 14.12.2018 | 07:48
Živi od vazduha, Sunca i mente
Ho, koji radi kao dostavljač pice, tvrdi da ga hrana nikad nije mnogo interesovala, te da je stalno odbijao hranu koju bi mu majka kao djetetu servirala.

Nju je na duže periode počeo odbijati tek prije četiri godine, uz pomoć hindu meditacije.

Kaže da može živjeti i do tri mjeseca a da ne pojede bilo kakvu hranu, sem nekoliko listova mente koji otklanjaju gorak ukus u ustima. Vodu pije rijetko, ponekad samo jednom sedmično.

Navodno, meditacija mu dozvoljava da sve nutrijente dobije od sunca i vazduha. Tridesetosmogodišnjak kaže da je, prije nego što se okrenuo meditaciji, normalnu hranu jeo jednom u tri ili četiri dana, ali sada to ne mora da radi jer sve potrebne nutrijente dobija iz Sunca, a vlagu iz vazduha.

Priznaje da mnogi ljudi misle da je lud zbog neunošenja hrane mjesecima, ali i da ga mnogi smatraju nevjerovatnim.

Kai kaže da ga njegov stil života drži budnim, potpuno svjesnim svog okruženja i da mu daje nevjerovatan osjećaj. Ističe da ima toliko energije da mu je ponekad teško da zaspi. Meditacija i izbjegavanje hrane su mu takođe pomogli da izliječi bolove u jetri.

"Sada znam kako da izliječim ljudsko tijelo iznutra, na prirodan način, od mnogih bolesti", rekao je Ho u intervjuu.

Ovaj Englez kaže da je on živi dokaz toga da ljudima ne treba 2.500 kalorija dnevno da bi preživjeli, kako tvrdi nauka.

Ho takođe ističe da nikad ne bi pokušao spriječiti nekoga da jede normalnu hranu, jer su svi slobodni da žive kako žele.

Dodatni bonus njegovog stila života je ogromna količina novca koju uštedi na hrani. Priznaje da izlasci sa prijateljima mogu biti čudni, jer svi oko njega jedu, dok on samo sjedi i uživa u njihovom društvu. 

(Agencije) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pedja

14.12.2018 07:09

E ja ga j...m ko moze da zivi od zraka i sunca i biljka treba iz zemlje da uzima minerale i vodu.

ODGOVORITE
Name

Ho Ho

14.12.2018 07:53

Singjerizam,ili nekako slicno se zove ova okultna metoda koju praktikuje ovaj nesrecnik. Igra s djavolom

Name

Petyr Baelish

14.12.2018 14:22

Zove se bretarijanstvo ili bretarijanizam. Sinergizam je nešto drugo, kada dva faktora zajednički djeluju na neki proces, a zbir njihovih zajedničkih efekata je veći od zbira pojedinačnih efekata, jer se ta dva faktora nadopunjavaju, tj. djeluju sinergistički. Bitan proces u medicini ili farmakologiji. Ovo je poteklo iz hinduizma i staro je hiljadama godina. To je vjerovanje da se životna energija može upiti sa sunca jer sunce obiluje istom. Pustite ljude neka vjeruju u šta hoće. "Igra s đavolom". Fraza koju često upućuju dogmatski oblikovani umovi. Pozdrav.

Name

Alija Sirotanović (za nepismene ne zovem se tako)

14.12.2018 16:41

Jedan momak je odlučio da jede samo voce i povrce kuhano a pari, tako se hranio dve godine. Posle dve godine tim sastavljen od najboljih lekara mu je jedva spasao život za uspomenu mu je ostala bulimija. Ovaj na slici izgleda uhranjeno poprilično. Ko moze sem njega da tvrdi da on živi samo od sunca, niko, po mojem on uvece kad svi zaspe uleti u frižider i opeljesi ga načisto.

Name

Biserka

20.12.2018 07:07

Vidite da se može i bez hrane, sve se može kad se hoće. Da mi je što više ovakvog stanovništva.

Name

Logika

18.12.2018 20:14

Ovo nas uskoro čeka u RS. Malo lišća, kao vode i zrak

ODGOVORITE