Interov plan: Prvo Modrić, onda i Isko!

Sve zavisi od Argentinca! Italijani mogu da plate 60. 000. 000 evra koliko traži Real!

Fudbal 15.12.2018 | 18:45
Interov plan: Prvo Modrić, onda i Isko!
Jedno veliko ime mora da dođe na „Meacu“. Bar je takav plan čelnika Intera u cilju nastavka jačanja tima koji se lane vratio u Ligu šampiona, voljnog da u doglednom periodu pokuša da pomrsi račune Juventusu i postane ozbiljan takmac u borbi za Skudeto. Letos je ideja Nerazura bio Luka Modrić, kako se bliži početak zimskog prelaznog roka, a posebno posle najave da mu Real neće ponuditi nastavak saradnje, dobitnik Zlatne lopte figurira opet kao potencijalno pojačanje, a na listi želja nalazi se još jedan stanovnik Madrida – Isko Alarkon.

Španski vezista je u nemilosti novog trenera Santjaga Solarija, otkako je došlo do smene na klupi kraljevskog kluba samo jednom je bio starter – u kup meču sa nižerazrednom Meliljom, kad mu je poverenja kapitenska traka, što je krunisao s dva gola – nesuglasice sa šefom struke su očigledne i to je razlog zbog kojeg želi da napusti „Santjago Bernabeu“. Ne vidi sebe više u evropkom prvaku, a to je namirisao Inter i pokušaće da ga kupi. Jasno je da od početnog zahteva predsednika Florentina Pereza u vidu obeštećenja od 700.000.000 evra neće biti ništa, ali se procenjuje da omaleni vezista trenutno vredi oko 60.000.000 evra i to je suma koju bi velikan iz Milana mogao da plati.

Transfer Iska u Inter mogao bi da „otključa“ Ezekijel Palasios. Mladi Argentinac iz River Plate je odavno na nišanu Reala, pregovori o njegovoj selidbi u Evropu su ubrzani poslednjih sedmica, a trebalo bi da rezultiraju potpisom petogodišnjeg ugovora već u januaru. Dolazak Palasiosa značio bi da kraljevski klub definitivno pravi smenu generacija, jer je reč od 20-godišnjem fudbaleru, dok je Isku već 26 leta. Shvata i bez toga nekadašnji prvotimac Malage da mu je budućnost u Realu maglovita i zato želi da ode.

Inter je samo poslednji u nizu klubova koji ga žele. Još od ranije poznato je da bi ga Pep Gvardiola rado video u Mančester Sitiju, Bajern – uprkos tome što na terenu vodi rat – neguje sjajne poslovne odnose sa Madriđanima, uz to je Uli Henes najavio potrošnju velike količine novca, mada tek na leto, dok krug zainteresovanih zatvara Juventus, koji očigledno po svaku cenu namerava da se popne na krov Evrope i posle angažovanja Kristijana Ronalda, te šuškanja da bi mogao da dovede Brazilca Marsela, „nišani“ još jednog fudbalera Reala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar