Zaboravljen prelaz za pješake

Raskrsnica, koja je, prema mišljenju nadležnih, jedna od najkritičnijih u Bijeljini u novembru je dobila semafore. Mjesec dana nakon postavljanja vozači i građani se pitaju da li je i sada kritična kada ima nepostojeći pješački prelaz.  

Republika Srpska 13.12.2018 | 12:00
Zaboravljen prelaz za pješake
Naime, postavljen je semafor na sred mosta, i ako postoji signalizacija za vozila, za pješake nije ucrtan prelaz, tako da, crveni ili zeleni “čikica” uzalud mijenja boje, jer građani ne znaju gdje je mjesto za prelaz.

Kada je riječ o mostu, tu postoji pješački prelaz ali nije jasno kada pješaci imaju pravo da pređu preko, jer je semafor udaljen nekoliko metara i nema svjetlosne signalizacije za pješake.

-Ovo mi nije jasno nikako, neko će da izgubi život zbog nemara pojedinaca koji primaju platu za svoj posao, ali ga očigledno ne rade kako treba, ili rade na brzinu. Zeleno je za pješake, vozači ne obraćaju pažnju jer nigdje nije ucrtan pješački prelaz – rekao je za InfoBijeljina jedan od pješaka. 

Pješaci se pitaju kako će i lica sa invaliditetom preći ovdje na “nepostojeći pješački”, jer pristup za kolica nije urađen, a makadam se nalazi na drugoj strani.

Zanimljivo je i to da su, prije postavljanja semafora, pješaci upravo na ovoj lokaciji kažnjavani od strane policijskih službenika ukoliko su prelazili ulicu Dušana Baranina, jer pješačkog nije bilo.

Ostaje da čekamo da li će se uskori nešto riješiti, a vozačima i pješacima da obrate više pažnje kada budu prolazili ovu raskrsnicu.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nenad

13.12.2018 12:19

Morate pitati Micica jer on to dogovara sa bivsim presjednikom i premijerom RS. On je uvijek bio za saradnju sa rezimom a nece da napusti SDS jer ga jos nije unistio mada ima pomoc od Bjelice Sonje Stanica i drugih. Oni su za smjenu Govedarice tako da bi i oni onda mogli da osnuju novu stranku poput Cubrilovica. Tako bi se iz naziva nove stranke izbacio naziv Srpska pa bi se zvala DS+.Tako bi se onda i Republika Srpska mogla da zove samo Savezna Republika.

ODGOVORITE
Name

Struka

13.12.2018 14:27

Kao i u Vladi, sve strucni i ljudi od iskustva ali jbg. desava se po neka greska sreca rijetko.

ODGOVORITE
Name

Vi

13.12.2018 14:36

BOZE.SACUVAJ.JA.NEODGOVORNOSTI

ODGOVORITE
Name

Djumi

13.12.2018 16:46

Ovde nije kružni pjesacki, pošto ima sa kontra strane,da se može preći

ODGOVORITE
Name

Djumi

13.12.2018 16:47

Ne može biti pjesacki, dje da idu pjesaci, nije asvaltirano

ODGOVORITE
Name

Nenad

13.12.2018 19:03

Pjesaci su dosadni pjesaci su spori zato ih obori.