Заборављен прелаз за пјешаке

Раскрсница, која је, према мишљењу надлежних, једна од најкритичнијих у Бијељини у новембру је добила семафоре. Мјесец дана након постављања возачи и грађани се питају да ли је и сада критична када има непостојећи пјешачки прелаз.  

Република Српска 13.12.2018 | 12:00
Заборављен прелаз за пјешаке
Наиме, постављен је семафор на сред моста, и ако постоји сигнализација за возила, за пјешаке није уцртан прелаз, тако да, црвени или зелени “чикица” узалуд мијења боје, јер грађани не знају гдје је мјесто за прелаз.

Када је ријеч о мосту, ту постоји пјешачки прелаз али није јасно када пјешаци имају право да пређу преко, јер је семафор удаљен неколико метара и нема свјетлосне сигнализације за пјешаке.

-Ово ми није јасно никако, неко ће да изгуби живот због немара појединаца који примају плату за свој посао, али га очигледно не раде како треба, или раде на брзину. Зелено је за пјешаке, возачи не обраћају пажњу јер нигдје није уцртан пјешачки прелаз – рекао је за ИнфоБијељина један од пјешака. 

Пјешаци се питају како ће и лица са инвалидитетом прећи овдје на “непостојећи пјешачки”, јер приступ за колица није урађен, а макадам се налази на другој страни.

Занимљиво је и то да су, прије постављања семафора, пјешаци управо на овој локацији кажњавани од стране полицијских службеника уколико су прелазили улицу Душана Баранина, јер пјешачког није било.

Остаје да чекамо да ли ће се ускори нешто ријешити, а возачима и пјешацима да обрате више пажње када буду пролазили ову раскрсницу.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ненад

13.12.2018 11:19

Морате питати Мицица јер он то договара са бивсим пресједником и премијером РС. Он је увијек био за сарадњу са резимом а неце да напусти СДС јер га јос није унистио мада има помоц од Бјелице Соње Станица и других. Они су за смјену Говедарице тако да би и они онда могли да оснују нову странку попут Цубриловица. Тако би се из назива нове странке избацио назив Српска па би се звала ДС+.Тако би се онда и Република Српска могла да зове само Савезна Република.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струка

13.12.2018 13:27

Као и у Влади, све струцни и људи од искуства али јбг. десава се по нека греска среца ријетко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви

13.12.2018 13:36

БОЗЕ.САЦУВАЈ.ЈА.НЕОДГОВОРНОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуми

13.12.2018 15:46

Овде није кружни пјесацки, пошто има са контра стране,да се може прећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуми

13.12.2018 15:47

Не може бити пјесацки, дје да иду пјесаци, није асвалтирано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

13.12.2018 18:03

Пјесаци су досадни пјесаци су спори зато их обори.