Izbor filma govori o vama

Francuski psiholozi su dokazali da svakodnevno gledanje komedija može da probudi optimistična osećanja i otvori nas za ljubav.

Zanimljivosti 13.12.2018 | 11:28
Izbor filma govori o vama
LUDI ste za psihološkim trilerima? Stručnjaci bi to objasnili time da ste "gladni" za mentalnim naporima, nečim što zahteva da se vaš mozak angažuje i pokrene do maksimuma. Niste površni, lenji, niti je vama lako manipulisati. Postoji, naravno, objašnjenje i za ljubitelje ostalih žanrova filma, pa vas tako ono u neku ruku otkriva.

Komedije

Francuski psiholozi su dokazali da svakodnevno gledanje komedija može da probudi optimistična osećanja i otvori nas za ljubav. Ali stručnjaci kažu i da su ljubitelji ovog žanra ne samo vedri i pozitivni, nego i neretko životno površni. Uzdržavaju se od teških "nota", jer beže od stvarnosti ili je ponekad ne razumeju.

Romantične sapunice

Ovom žanru su najprivrženije žene, pogotovo one koje prolaze kroz mračan ljubavni period. Ili su ostavljene ili su u bezuspešnoj potrazi za ljubavlju, pa se leče ovim filmovima. Muškarci znaju da im pripišu i sladunjav pogled na život.

Drame

Ovaj žanr ima snagu emocionalne "bombe", koja život menja iz korena ili koju gledaju oni kojima se život drastično izmenio. Tragedije i negativna osećanja koja one nose uglavnom prijaju ljudima kojima se dešava nešto dramatično ili su po prirodi skloni melodramatici, pa u tim filmovima vide duhovnu hranu.

Horor

Ljubitelji ovog žanra su ljudi koji uživaju u mračnim slikama, osećanju straha, napetosti i neizvesnosti. Adrenalin osećaju uz slike koje ih plaše ili uznemiravaju.

Naučna fantastika

Izbor je onih koji se osećaju neshvaćeno u savremenom svetu i teško im je da se uklope u društvo. Vezuje se za intelektualne tipove, umetnike, novinare.

Istorijski

Najviše ih vole romantične duše, koje imaju osećaj da pripadaju nekom prohujalom vremenu, pa u istorijskim biografskim pričama traže melem za svoju dušu.

Novosti
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimno

15.12.2018 19:18

Čudni su putevi Božji. ----------- Nije loš ni film: "Streets of Fire (1984)." Gospode,ne prodje dan da ne pomislim na tebe i da ti ne zahvalim na svemu što si mi podario.Gospode,kao svako ljudsko biće,imam osećanja,neke svoje doživljaje,trudim se da sam prema svima blag,milosrdan,dobar i oprostiv,naravno ne kao Ti Gospode,jer Ti si u tome savršen.Gospode,ne mogu tačno da se setim da li prodje dan,a da ne pomislim i na svoju prvu ljubav,ne mislim na fizičku hranu,(mada je nekima prva ljubav fizička hrana)nego na devojku(ženu) sa kojom sam živeo u ljubavi pre nekih dvadesetak godina.Gospode,ona ima troje velike dece i znam da si im potreban,zato te molim Gospode da blagosloviš nju,njenu porodicu,njihove ukućane i bližnje,da im podariš zdravlja i sve što potrebuju,da ih oslobodiš stresa ove naše današnjice i da im pomogneš ako su u bilo kakvoj nevolji,problemu ili nedaći,Gospode blagoslovi i osobu koja je ovo napisano pročitala,blagoslovi porodicu,ukućane i bližnje od osobe koja je ovo napisano pročitala,daruj im zdravlja i svako dobro,molim te po imenu tvog milosrdnog sina,a našega utešitelja i jedinog spasitelja Isusa Hrista.Amin.Aliluja. - Bog nas sve blagoslovio. - Koliko je do mene ili nije,neka je vama,svima i vašim bližnjima,kao dan i noć,veče prijatno,lako i blagosloveno.

ODGOVORITE
Name

Anonimno

19.02.2019 08:26

Hvala ti Nebeski Oče,poštovanje svakome. ---------- Velik Gospod sa svima.Nebeski Oče,nije lako voleti one koji me ne vole,nije lako voleti svoje neprijatelje."Bože,Bože moj"volim tebe,volim svoju porodicu i svoje bližnje,a kroz molitve,verovanjem i molitvom tebi Nebeski Oče,sve mi je moguće,pa čak voleti one koji me ne vole i voleti svoje neprijatelje,što donekle sledi u narednim molitvenim stihovima.Po velikoj Božjoj ljubavi,milosti,dobroti i mnogoj oprostivosti prema svima kroz Hrista,kako moju porodicu,moje bližnje,tako svako biće i svaku osobu neka blagoslovi Gospod,kako mojoj porodici,mojim bližnjima,tako svakome biću i svakoj osobi,zdravlja i svako dobro neka podari Gospod,molim i zahvaljujem u ime Hristovo.Amin. - Nebeski Oče,znam da nije mnogo,a eto toliko od moje molitve danas ovim putem.Dobro mi je znati da,ako sam i najmanji medju svima,jesam zadovoljan.Nije loš za odgledati film: "Freedom Writers (2007)." Poštovanje svakome,a koliko je do mene ili nije,Božji blagoslov svima vama. -

ODGOVORITE