Inijesta odgovorio Peleu: Sve je jasno...

Već danima se ne spušta "frka" posle izjave slavnog Pelea o Lionelu Mesiju, a svoj odgovor ponudio je i Andres Inijesta.

Fudbal 14.12.2018 | 21:00
Inijesta odgovorio Peleu: Sve je jasno...
Pre nekoliko dana legendarni Pele je "podelio" svet!

Brazilski napadač je istakao da se Leo Mesi ne može smatrati najboljim fudbalerom svih vremena zbog toga što "koristi samo jednu nogu", "ima jedan dribling" i "ne šutira dobro glavom", što mnogi tumače kao realnu ocenu, a drugi kao komentar sujetnog kolege...

Petostruki osvajač "zlatne lopte" je u ovogodišnjem izboru završio tek kao petoplasirani, odmah je s dva gola iz prekida "poslao poruku", a u njegovu "zaštitu" stali su i drugi.

Jedan od njih je i Andres Inijesta, koji je ove nedelje posetio bivše igrače na treninzima...

"Neću ni da odgovorim na ono što je rekao Pele", poručio je prvo sjajni vezista za "Marku", ali je potom ipak govorio o procenama koje je dao Brazilac.

"Vidite, Mesi je najbolji fudbaler u istoriji i on drži sve rekorde. Davao je golove glavom, ima strašne driblinge, šutira i levom i desnom nogom... Nikada nisam video nikoga ko radi ovo što i on - iz sezone u sezonu. I svaki put nadmaši moja očekivanja".

Ove sezone je najvažnije individualno priznanje pripalo Modriću koji igra na sličnoj poziciji na kojoj je dominirao i Inijesta, ali Špancu se nije posrećilo da dobije "zlatnu loptu".

"Bilo bi loše reći da je Modrić nezasluženo osvojio, imao je sjajnu sezonu... A, što se tiče Mesija i pete pozicije - nije to uvreda, samo je za mene najbolji", dodao je Inijesta koji sada igra u Japanu zajedno sa Davidom Viljom i Lukašom Podolskim.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar