Priča: Filip Stevanović - novi biser Partizanove škole!

Mlađi kadet, 16-godišnji Filip Stevanović debitovao za prvi tim Partizana. Do pre godinu dana živeo u Arilju, a sada živi svoj san.  Novi proizvod Partizanove fabrike talenata: Dao dva gola Zvezdi, pamti 7:1 u derbiju, ide u Tursku! Filip Stevanović posle debija za prvi tim. . .

Fudbal 12.12.2018 | 22:30
Priča: Filip Stevanović - novi biser Partizanove škole!
Partizan je ostvario novu pobedu u prvenstvu, produžio je niz dana bez poraza (tačno 101), mreža je ostala mirna 14 puta, a utakmicu protiv Rada pamtiće dok je živ 16-godišnji Filip Stevanović.

"Od kada znam za sebe sanjao sam da jednog dana zaigram za prvi tim Partizana. Prošao sam sve kategorije Partizana - petliće i pionire, sada sam mlađi kadet, tako da sam od malena naučio šta znači sveti grb", kaže Stevanović nakon debija za prvi tim crno-belih protiv Rada (3:0).

Rođen je u Užicu 25. septembra 2002. godine u Užicu.

"Imam 16 godina, redovan sam učenik Sportske gimnazije u Beogradu. Zbog obaveza u prvom timu mi je malo napornije da uskladim školske obaveze, ali se maksimalno trudim. Ne mogu da opišem sreću zbog debija u prvom timu. Sve do pre godinu dana sam živeo u Arilju, da bih u Beograd dolazio samo vikendom na utakmice. Kada je počela liga morao sam da se preselim zbog uigravanja", kaže Stevanović, koji igra na mestu krilnog igrača.

On pripada generaciji (2002) koja je u derbiju 2015. godine pobedila Crvenu zvezdu 7:1. Taj meč posebno pamti.

"Tada sam postigao dva gola i upravo smo tada pokazali tu pobedničku klicu, koja krasi sve koji poniknu u našoj školi. Što se tiče uzora to su - Mesi, Nejmar i Ronaldinjo", kaže Stevanović za klupski sajt.

Nije pao nikakav rekord, nije pao ni gol, međutim, „pao“ je dokaz o Partizanovom poštovanju tradicije i ako je verovati rečima Zorana Mirkovića crno-beli su dobili vezistu za budućnost. Sad, teško je oceniti koliko će u uslovima ovdašnjeg fudbala prikazati i u njemu se zadržati Filip Stevanović, mada su svi koji su ga gledali uživo saglasni kako je igrač iznad proseka.

Daleko ispred generacije, jer čim neko iz 2002. godišta debituje za prvi tim jasno je da je reč o talentu na koji valja obratiti pažnju. Baš kao što je i struka kluba iz Humske 1 radila minulih meseci, najpre priključila krilnog vezistu iz Užica treninzima prvog tima, polako uvodila u sistem rada, a onda ga predstavila širokom auditorijumu u završnici gostovanja na Banjici.

„Nisam imao tremu do ulaska na teren, samo mi je žao što nisam iskoristio šansu u poslednjim minutima utakmice za gol, ali sam presrećan što sam debitovao. Prvo su me pozvali članovi porodice, potom i drugari koji su mi čestitali i uputili reči hvale. U 'Zemunelu' najviše vremena provodim sa Jovanom Kokirom, Svetom Markovićem i Arminom Đerlekom, što mi je olakšao period privikavanja. Moram reći da mi svi stariji igrači daju savete i da su uz mene“, sumira utiske Filip Stevanović posle meča sa Radom.

U trenutku kad je kročio na teren, umesto Đorđa Ivanovića, imao je 16 godina, dva meseca i 14 dana. Nedovoljno da sruši rekord najmlađeg debitanta u istoriji crno-belih, Dušana Vlahovića (16 godina, 24 dana), već samo za treće mesto na pomenutoj listi, pošto je ispred njega i Nenad Marinković (16 godina, dva meseca, sedam dana).

„Otkako znam za sebe sanjao sam da zaigram za prvi tim Partizana. Prošao sam sve kategorije crno-beligh, od petlića, preko pionira, sad sam mlađi kadet, tako da sam naučio šta znači sveti grb. Pripadam čuvenoj generaciji 2002. koja je na derbiju 2015. pobedila večitog rivala sa 7:1. Tad sam postigao dva gola, a mi pokazali pobedničku crtu koja krasi sve izdanke naše škole“.

Ovo je jesen iz snova za Filipa, jer je najpre potpisao profesionalni ugovor, zatim je priključen prvom timu, dao je dva gola i upisao jednu asistenciju na susretu kombinovanih ekipa Partizana i Teleoptika,  a najavljeno je da će putovati sa seniorima i u tursku Antaliju, na zimske pripreme.

„Treninzi su zahtevniji nego u kadetima. Privikavam se na način rada, a kako sam čuo, postoje indicije da ću ići na pripreme prvog tima, što će mi posebno značiti. Osim prirodne pozicije, igrao sam i polušpica i špica. Posebno se zahvaljujem svim svojim trenerima koji su bili uz mene u mlađim kategorijama: Zoranu Mamiću Munji, Dževadu Prekaziju i Vladimiru Ješiću“.

Stevanović je, inače, učenik Sportske gimnazije u Beogradu.

„Zbog obaveza u prvom timu mi je naporno da uskladim školske obaveze, ali se maksimalno trudim. Ne mogu opisati sreću zbog debija za seniore. Do pre godinu dana sam živeo u Arilju, u Beograd sam dolazio samo vikendom na utakmice, a kada je počela liga morao sam da se preselim zbog uigravanja“, priseća se Filip.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar