ŠPA: Bilo je nešto što Mesi do sinoć nije uspio!

Ko bi rekao? Barselona već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika u gradskom derbiju sa Espanjolom. Junak pobede - Lionel Mesi.  Mesijeve čarolije – golovi iz slobodnjaka, asistencije bez gledanja! Zahvaljujući magičnom Argentincu Barselona ubedljiva u gradskom derbiju – 4:0.

Fudbal 09.12.2018 | 12:00
ŠPA: Bilo je nešto što Mesi do sinoć nije uspio!
Pogodak Valensije u drugom minutu nadoknade za remi sa Seviljom obradovao je navijače Barselone, jer je to značilo da će Katalonci bez obzira na ishod gradskog derbija sa Espanjolom ostati na prvo mestu Primere i posle 15. kola.

Mada, ako je neko i očekivao da će se Lionel Mesi i ekipa namučiti u komšiliku, dilema je otklonjena već u prvom poluvremenu.

Lionel Mesi u 17, Osman Dembele u 26. i Luis Suarez u 45. minutu doneli su ubedljivu prednost svom timu prelepim golovima. Mesi iz "slobodnjaka", Dembele "parabolom" u dalji ugao, Luis Suarez skoro sa gol-aut linije, kroz noge Dijegu Lopezu...

U nastavku utakmice viđen je još jedan pogodak, zapravo dva, ali je utešni za Espanjol, u 74. minutu, poništen posle gledanja video-snimka zbog ofsajda.

Prethodno je, u 65, Mesi ponovo bio precizan iz slobodnog udarca. Zanimljivo, ovo je prvi put da je Argentinac postigao dva gola direktno iz "slobodnjaka" u nekoj utakmcii Primere! Ko bi rekao da mu je tako nešto nedostajalo među brojnim rekordima i statističkim podacima koje je niže tokom karijere...

Bio je to njegov 11. gol ove sezone u prvenstvu Španije, uz čak osam asistencija. Zato i ne čudi što je Barselona na prvo mestu.

Mesi, Mesi, Mesi, Mesi... Kada superstar iz Argentine ima dan protivniku samo ostaje da gleda i plače. Unesrećio je Lionel Mesi navijače i igrače Espanjola u večerašnjem derbiju Barselone, ali i u trenucima teškog poraza mogu da budu zadovoljni što su iz neposredne blizine gledali dominaciju jednog čoveka – Lionela Mesija. Na kraju je bilo 4:0 za Barelonu.

Imao je Barsin čarobnjak i bolje partije, ali večeras je na red došla utakmica u kojoj je bilo zadovoljstvo gledati svaki njegov potez. Bilo je tu asistencija bez gledanja ka Luisu Suarezu, driblinga uz pomoć štikle i špica... Kompletan asortiman fudbalskog genija upotpunili su slobodni udarci.

Mesiju kao da je bilo malo što je urnisao nesrećne igrače Espanjola, nego je pobio paukove mreže na Kornelija stadionu.

Barselona je po taktovima Lionela Mesija odigrala jednu od najboljih partija u ovoj sezoni. Zgromila je Espanjol. Sve je počelo u 17. minutu.

Dosuđen je slobodan udarac na nekih 25 metara od gola Espanjola. Argentinac je uzeo loptu i savršeno pogodio. Mogli su u tom trenutku samo da naslute u Espanjolu. Uragan Mesi ih je čistio.

Nisu imali rešenje domaći za Mesija. U 26. minutu videli smo sjajno proigravanje ka Usmanu Dembelu za dupliranje prednosti.

Ne, ni to nije bio kraj Mesijevim čarolijama. Ržiser televizijskog prenosa u kadru je držao samo Argentinca. Svaki potez je bio sjajan.

Šteta što njegovo proigravanje Suarez nije sproveo u mrežu. Utisak je ostao isti. Pogodio je još jednom iz slobodnog udarca. I to iz veće daljine nego prilikom prvog gola.

PRIMERA, 15. kolo:

Atletiko Madrid - Alaves 3:0 (1:0)
/Kalinić 25, Grizman 82, Rodri 87/

Valensija - Sevilja 1:1 (0:0)
/Dikabi 90+2 - Sarabija 55/

Viljareal - Selta 2:3 (0:1)
/Baka 83, 87 - Mendez 44, Jokuslu 49, Gomez 51/

Espanjol - Barselona 0:4 (0:3)
/Mesi 17, 65, Dembele 26, Suarez 45/

nedelja

Eibar - Levante 12.00
Ueska - Real Madrid 16.15
Real Sosijedad - Valjadolid 18.30
Betis - Rajo Valjekano 20.45

ponedeljak

Atletik Bilbao - Đirona 21.00

odigrano u petak:

Leganes - Hetafe 1:1 (0:1)
/Niom 64 - Kabrera 39/

TABELA: Barselona 31, Atletiko Madrid 28, Sevilja 28, Alaves 24, Real Madrid (-1) 23, Levante (-1) 21, Espanjol 21, Đirona (-1) 21, Hetafe 21, Selta 20, Real Sosijedad (-1) 19, Betis (-1) 19, Eibar (-1) 18, Valensija 18, Valjadolid (-1) 17, Leganes 17, Viljareal 14, Atletik Bilbao (-1) 11, Rajo Valjekano (-1) 10, Ueska (-1) 7.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar