ŠPA: Remi u malom madridskom derbiju!

Remi Maksimovićevog Hetafea protiv Leganesa.  Fudbaleri Hetafea i Leganesa odigrali su 1:1, u 15. kolu La Lige.  Maksimović i Hetafe ispustili peto mesto.  Slađi bod Leganesu.  

Fudbal 07.12.2018 | 23:42
ŠPA: Remi u malom madridskom derbiju!
Srpski fudbaler Nemanja Maksimović odigrao je svih devedeset minuta za Hetafe, koji je ovim remijem došao do šestog mesta šampionata.

Sa druge strane Leganes je 16. sa samo četiri boda manje od Hetafea.

Gosti su poveli u 39. minutu preko Kabrere i s rezultatom 0:1 otišlo se na pauzu.

Ipak, Leganes je uspeo da se vrati u nastavku i da preko Njoma u 64. minutu dođe do izjednačenja. Ispostaviće se da je ovo bio poslednji gol na meču, koji se završio rezultatom 1:1.

Hetafe u narednom kolu Real Sosijedad, dok Leganes gostuje Selti iz Viga.

I peti put zaredom, fudbaleri Hetafea nisu izgubili od Leganesa, ali manje zadovoljni napustili su teren stadiona Butarke.

U premijernoj utakmici 15. kola Primere: Leganes - Hetafe 1:1 (0:1).

Imali su gosti našeg Nemanje Maksimovića (koji je odigrao ceo meč) prednost od 39. minuta zahvajuljući golu Leandra Kabrera, međutim, nisu uspeli da izdrže do kraja.

Incijativa domaćeg tima urodila je plodom u 64. minutu, kada je Alan Niom iskoristio trenutak nepažnje gostujuće odbrane i snažnim udarcem sa nekoliko metara umalo pocepao mrežu gostujućeg tima.

Leganes je ovim remijem produžio seriju utakmica bez poraza i ona sada iznosi tri remija i dve pobede, dok je Hetafe ispuštenom prednošću ispustio i peto mesto barem do završetka subotnjih utakmica.

U narednom kolu, Leganes idućeg petka igra u Vigu protiv Selte, a Hetafe će dan kasnije biti domaćin Real Sosijedadu.

Hetafe je do sada bio uspešniji u sudarima s Leganesom, ušao je i u večerašnji susret kao favorit, ali uprkos vođstvu nije uspeo do sva tri boda. Na kraju podela bodova u malom madridskom derbiju - 1:1 (0:1).

Oba gola na utakmici došla su kao plod dobrih akcija iz prekida, odnosno loših reakcija odbrane tom prilikom. Hetafe je poveo kada je Damijan Suarez fenomenalno izveo slobodan udarac, a na pravom mestu se našao Leandro Kabrera i glavom prosledio loptu u mrežu.

Odgovor Leganesa je stigao u drugom poluvremenu, tačnije u 64. minutu preko Alana Nijoma. Posle izvedenog auta lopta je stigla do ovog defanzivca iz Kameruna koji se tu našao i odličnu u stilu najboljih napadača pogodio mrežu gostiju.

Leganes je utakmicu završio s igračem manje jer je Ruben Perez dobio direktan crveni karton. Naš Nemanja Maksimović je odigrao svih 90 minuta.

Posle ovog meča Hetafe ima 21 osvojen bod i nalazi se na šestoj poziciji na tabeli, dok je Leganes na 16. mestu sa 17 bodova na kontu. Ali, s obzirom da je ovo bio prvi meč kola, oba tima imaju utakmicu više u odnosu na sve najbliže pratioce.

PRIMERA, 15. kolo:

Leganes - Hetafe 1:1 (0:1)
/Niom 64 - Kabrera 39/

subota

Atletiko Madrid - Alaves 13.00
Valensija - Sevilja 16.15
Viljareal - Selta 18.30
Espanjol - Barselona 20.45

nedelja

Eibar - Levante 12.00
Ueska - Real Madrid 16.15
Real Sosijedad - Valjadolid 18.30
Betis - Rajo Valjekano 20.45

ponedeljak

Atletik Bilbao - Đirona 21.00

TABELA: Barselona 28, Sevilja 27, Atletiko Madrid 25, Alaves 24, Real Madrid 23, Levante 21, Espanjol 21, Đirona 21, Hetafe (+1) 21, Real Sosijedad 19, Betis 19, Eibar 18, Selta 17, Valensija 17, Valjadolid 17, Leganes (+1) 17, Viljareal 14, Atletik Bilbao 11, Rajo Valjekano 10, Ueska 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar