Lebron hoće Mela u Lejkersima? Ne bi to išlo...

Ovakve najave ne treba nikog da iznenade, upravo zbog momenta velikog prijateljstva. Ne treba podsećati da Lebron i Melo čine „Banana Boat“ grupu zajedno sa Krisom Polom i Dvejnom Vejdom. Takođe, upravo je Lebron svojevremeno uticao da Vejd obuče dres Klivlenda. Doduše, brzo su se i rastali. Lebron i Melo su zajedno ušli u NBA ligu 2003. godine i još od tada gaje dobre odnose.

Košarka 09.12.2018 | 23:15
Lebron hoće Mela u Lejkersima? Ne bi to išlo...
Krug spekulacija o budućnosti Karmela Entonija dobila je stanicu za koju smo svi bili svesni da će se pojaviti, pre ili kasnije. Informacije iz Sjedinjenih Američkih Država kažu da su Los Anđeles Lejkersi zainteresovani da dovedu Mela. Preciznije, to je izričita želja Lebrona Džejmsa.

Ona, suštinski, još nije zvanično predstavljena stručnom štabu i upravi Lejkersa, ali Lebron je prilično otvoren prema ideji da njegov prijatelj „svrati“ u Grad anđela. Pitanje je da li će se ta ideja ostvariti...

Ovakve najave ne treba nikog da iznenade, upravo zbog momenta velikog prijateljstva. Ne treba podsećati da Lebron i Melo čine „Banana Boat“ grupu zajedno sa Krisom Polom i Dvejnom Vejdom. Takođe, upravo je Lebron svojevremeno uticao da Vejd obuče dres Klivlenda. Doduše, brzo su se i rastali. Lebron i Melo su zajedno ušli u NBA ligu 2003. godine i još od tada gaje dobre odnose.

Karmelo Entoni će postati dostupan u trejdu tek od 15. decembra, pošto je u Hjuston stigao kao slobodan igrač. Melo je, blago rečeno, podbacio u Hjustonu. Njegov sunovrat karijere može se opisati i kroz spektar čiste statistike. Za tri poena šutirao je slabih 32,8 odsto. U karijeri je išao na preko 35 odsto. Sa slobodnih bacanja bio je precizan u 68,2 odsto sločajeva. Prosek od 13 poena najniži mu je u karijeri, a u 100 poseda ima strahovito slabe brojke, što se nije značajno poboljšavalo i ni sa manje minuta na parketu. U Entonijevih 294 minuta na parketu, Hjuston je nadigran za tačno 63 poena. Kada je bio na klupi, klub iz Teksasa nadigrao je protivnike za 17 poena.

Da ne idemo u najsitnije detalje, shvatate suštinu. Entoni je, realno, bio problem koji je doveo franšizu u trenutno stanje. Ništa bolji nije bio ni u onoj jednoj godini u Oklahomi, generalno gledano.

Zbog toga su se pojavile spekulacije da Melo možda više i neće igrati profesionalnu košarku. A, šta ako ipak bude igrao i Lejkersi stvarno krenu po njegov potpis? Realno, klub ne bi smeo u to da se upušta. Posle nekoliko godina tavorenja na dnu, Lejkersi konačno izgledaju pristojno. Pobedili su u 11 od prethodnih 14 utakmica i tim je zaista kliknuo. Dolazak veterana Tajson Čendlera ispostavio se kaop pun pogodak, a mlado jezgro tima sa Kajlom Kuzmom, Džošom Hartom i Lonzom Bolom izgleda vrlo dobro. Nije to tim za šampionski prsten, da bude jasno, ali za plej-of sasvim sigurno.

Baš zbog toga što Lejkersi igraju dobro i što su, objektivno, premašili očekivanja, ne treba im igrač kome je odbrana strana koliko i nuklearna fizika.

Novac u celoj priči ne bi bio problem. Melo je u Hjuston stigao za veteranski minimum od 2.400.000 dolara. Tada je po prvi put u karijeri prihvatio ulogu rezerviste. Ali, on više nije igrač kakav je nekada bio.

Lebron je nekoliko puta izjavio da bi voleo da zaigra sa Polom, Vejdom i Melom u istom timu, ali to sada izgleda kao naučna fantastika. Vejd na kraju sezone ide u penziju, Pol ima četvogodišnji ugovor sa Hjustonom, a Lebron obaveze u Los Anđelesu.

Legendarni plejmejker Filadelfije Alen Ajverson veruje da Melo nikako ne bi smeo da ode u penziju sada i da mora da nastavi dalje.

”Siguran sam da on još ima goriva u svom rezervoaru. Samo, mora da pogodi pravi klub. Naći će on način da se adaptira na novu situaciju, da igru postavi u službu tima. Verujem u njega, dovoljno je jak da izađe iz ove situacije. Iza sebe ima jaku podršku porodice i prijatelja, verujem da će biti dobro. I ja sam u njegovom uglu”, rekao je Ajverson.  

Samo, da li su Lejkersi klub za Mela? Realno, ne. Kao što ni on nije čovek za organizaciju koja pokušava da se digne iz mulja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar