FBiH: Polugodišnje "hlađenje" zbog udaranja sudije!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila golmana Novog Travnika Elvira Traku zbog udaranja sudije Ismeta Ibrahimkadića.

Fudbal 06.12.2018 | 12:15
FBiH: Polugodišnje "hlađenje" zbog udaranja sudije!
Pomenuti čuvar mreže je na utakmici Prve lige Federacije BiH protiv Jedinstva u Bihaću nokautirao glavnog arbitra iz Tešnja zbog dosuđenog penala za domaćina, pa će morati na polugodišnje "hlađenje" uz novčanu kaznu od 500 KM.

"Elvir Trako, igrač NK Novi Travnik, zbog prekršaja iz člana 50. DP FS BiH (fizički napad igrača na službeno lice utakmice) počinjenog na utakmici 14. kola Prve lige FBiH: NK Jedinstvo - NK Novi Travnik, kažnjava se ZABRANOM IGRANJA U TRAJANJU OD 6 (ŠEST) MJESECI, računajući od 15.11.2018. godine i NOVČANOM KAZNOM OD 500 (PET STOTINA) KM", navodi se u saopštenju "disciplinaca" FS Federacije BiH objavljenom na zvaničnom sajtu.

Isti iznos od 500 KM u kasu FS Federacije BiH moraće da uplati i bihaćko Jedinstvo zbog slabe organizacije meča na stadionu "Pod borićima" i upotrebe pirotehnike od strane domaćih navijača.

Podsjetimo, bodove na pomenutoj utakmici osvojili su Bišćani pogotkom iz penala, koji je realizovao Anes Nuspahić za osmi prvenstveni trijumf izabranika trenera Vlade Jagodića.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar