Savićević o Kosovu*...

Težak meč, imamo srpsku, crnogorsku i albansku stranu! Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da ih očekuje veliki izazov u organizovanju meča s Kosovom u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Fudbal 07.12.2018 | 17:00
Savićević o Kosovu*...
Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Crna Gora bude u grupi sa samoproglašenom državom Kosovo i Savićević kaže da će organizacija biti teža nego za meč sa Srbijom.

"Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku", rekao je Savićević za Telegraf. 

U grupi se još nalaze Engleska, Češka i Bugarska, a predsednik tzv. Kosova izjavio je da njegova ekipa jedna od dve najbolje u ovoj grupi. 

"To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo preterana izjava, ali oni su sada u toj euforiji posle pobeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Verovatno je hteo i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve", istakao je Savićević. 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kreću u martu naredne godine, a meč Crne Gore i Kosova na programu je u sedmog juna i igra se u Podgorici.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar