Pogba zamjerio Murinju na taktici!

Nema nikog ispred mene! Sad da vidiš kako je Matiću…!

Fudbal 05.12.2018 | 13:45
Pogba zamjerio Murinju na taktici!
Detalj posle utakmice sa Sautemptonom (2:2). Žoze Murinjo je navodno bio toliko ljut da nije mogao da se kontroliše. Bes je iskalio na Polu Pogbi. Ostrvski mediji su pisali da je grmelo u svlačionici, da je trener Mančester junajteda svog najskupljeg igrača nazvao “virusom” koji ne poštuje kolege. Istina, pojedini su mediji pokušali da ublaže situaciju rekavši da Murinjo nije targetirao samo Pogbu, već da je kritikovao ceo tim, a da mu se Francuz samo “našao na putu”, ali danas novi detalji o sukobu pomenute dvojice.

Tajms piše, a Tajms ne spade u tabloide, da je i Pogba “odgovorio” Murinju. Na civilizovan način da istaknemo, već se situacija navodno stišala i ovo je bila “normalna” rasprava u kojoj su navodno učestvovali još neki igrači. S tim da je Pogba prvi progovorio i Murinju zamerio na taktici.

Naime, Tajms piše da se Pogba požalio Murinju da je ekipa previše okovana njegovim strogim taktičkim zamislima i da zato nije imao kome ispred sebe da doda loptu. Nije mu olakšalo ni to što je protiv Sautemptona Murinjo bio prinuđen da na štopere gurne Nemanju Matića i Skota Mektominija. U vezi su zato bili Pogba, Maruan Felaini i Ander Erera. Ispred samo još Markus Rašford i Romelu Lukaku. Nije ih uvek bilo lako pronaći.

I Murinjo je to video, pa je na konferenciji za novinare posle meča rekao…

“Izgubili smo toliko lopti u sredini, teško je u takvim okolnostima stvoriti tečnu igru… U drugom poluvremenu isto… Kao da su igrači zaboravili da je genijalnost u jednostavnom”.

Ostrvski mediji odmah su zaključili da je govorio o Pogbi. Imao je Francuz veče za zaborav: 51 dodavanje uz procenat tačnih od 84 odsto. Erera i Mektomini su imali po 56, Matić je bio daleko ispred svih sa 67. Pride, nijedan od tih 51 dodavanja Pogbe nije bio ključan pas, a Francuz je i izgubio osam lopti.

Moramo sad da se vratimo na jednu drugu glasinu iz Junajtedove svlačionice, nedavno je bila aktuelna i okupirala engleske medije. Tada se pisalo da su saigrači navodno nezadovoljni time što Matić kod Murinja ima preveliku protekciju. Sad su možda shvatili da nije srpski internacionalac centralna tema - ili bar ne jedina tema - već da su problemi u Junajtedovoj igri mnogo slojevitiji.

Sad, da li je to do Murinjove taktike ili do samih igrača? Istina je uvek negde na sredini, ali nema sumnje da su se na crvenoj strani Mančestera nagomilali problemi i da Murinjo mora da počne da ih pod hitno rešava.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar