FRA: Nejmar se povrijedio, PSŽ se opekao u Bordou!

Prekinuta brutalna serija Svetaca – 2:2.  Prvi remi "svetaca", Kornelijus otkinuo bod Bordou! Fudbaleri Pari Sen Žermena su izgubili prve bodove u ovoj sezoni Lige 1. Posle 14 uzastopnih pobeda, igrali su nerešeno u Bordou, 2:2.

Fudbal 03.12.2018 | 10:00
FRA: Nejmar se povrijedio, PSŽ se opekao u Bordou!
Bio je to derbi susret u ovoj rundi, a Parižani su bez obzira na sve bili veliki favoriti. Ipak, borbeni Žirondinci su zasluženo stigli do boda, mada gosti nisu imali ni sreće.

Nejmar je u 34. minutu odlično reagova i udarcem sa desetak metara doneo prednost ekipi prvaka Francuske - 0:1. 

To je bio ujedno i rezultat prvog dela, a domaćinima je trebalo svega osam minuta u nastavku da stignu do izjednačenja. Žimi Brijan je odlično pratio akciju po desnoj strani i udarcem po zemlji uspeo je da savlada Areolu. 

U 66. minutu Pari Sen Žermen je opet stekao prednost. Kilijan Mbape je vešto izbegao ofsajd zamku, pravovremeno je utrčao i nije mu bilo teško da savlada golmana Bordoa Kostila za 1:2. 

Ipak, kada se očekivalo da Parižane ostvare i 15. pobedu, u jednom od brojnih napada u finišu, Bordo je izjednačio. Posle centaršuta sa leve strane, najviši u skoku bio je Danac Andreas Kornelijus, šutirao je neodbranjivo glavom za konačnih 2:2. 

Treba reći da je Pari Sen Žermen imao barem još četiri ili pet prilika, malerozan je bio Anhel di Marija koji je u poslednjem napadu u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u 77. minutu i prečku. 

Treba reći da je napadač Pari Sen Žermena, Brazilac Nejmar, napustio teren u 57. minutu zbog povrede prepona, a umesto njega je zaigrao Čupo Moting. 

Marsej je bez Nemanje Radonjića u postavi odigrao bez golova protiv Remsa, dok je Strazbur kao gost bio veoma ubedljiv protiv Rena, slavio je pobedu od 4:1.

Kada je opušten PSŽ je ranjiv. Došao je kraj trijumfalnoj seriji tima iz Pariza u ovogodišnjem izdanju Lige 1, pošto je Bordo kao domaćin uspeo da hrabrom igrom isčupa bod protiv moćne mašinerije Tomasa Tuhela – 2:2. Istovremeno, Bordo je prvi tim u Francuskoj koji je odoleo PSŽ-u još od 19.maja.

Kada se sve sabere i oduzme Žirnondinci su zaslužili pozitivan remi, jer su bili toliko hrabri da ofanzivnom igrom rizikuju katastrofu. Posle vodećih golova PSŽ-a napadali su, gurali loptu napred i na posletku dali dva gola. Kao nikada u ovoj sezoni povijala se odbrana Svetaca, na drugoj strani dobrano su se ispromašivali Di Marija, Čupo Moting i Mbape. Mnogo manjkavosti u igri Parižana, ali i primetna doza opuštenosti. Možda i očekivana opuštenost, obzirom na veliku bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratioce.

Glavna vest iz Bordoa glasi. Brazilac Nejmar je meč završio u 57.minutu. Zbog bolova u preponama morao je mesto da ustupi Čupu Motingu. Sličnu povredio jedan od najboljih igrača sveta doživeo je nedavno u dresu Brazila. Uspeo je da se oporavi i odigra duel sa Liverpulom. Videćemob kakva će biti dijagnoza ovog puta.

Ponovo je Tomas Tuhel igrao u formaciji 3-4-3. Uz Tijaga Silvu u odbrani su bili Kerar i Nsoki. Taj defanzivni triling pokazivao je znake slabosti, posebno kada je pogotkom Nejmara PSŽ stigao do incijalne prednosti.

Bordo je od tog trenutka krenuo mnogo ofanzivnije, svesno rizikovao. Takav rezon se domaćinu isplatio. Posle promašenih šansi Brian je na povratan pas odlično reagovao i doneo izjednačenje.

Još jedna zanimljivost vezana za igru PSŽ-a. Pre pomenutog vodećeg gola Nejmara (asistirao je Dani Alveš)  PSŽ nije uputio nijedan udarac u okvir gola Bordoa. Mučili su se gosti, ali su onda vertikalnim pasovima pokazivali koliko su opasni. Nejmar je kvalitet pokazao kod gola, jer je upravo on počeo akciju u 34. minutu.

Na pomenuti način Bordo je izjednačio. I od tog trenutka se znalo: meč nećer biti završen tim rezultatom. Suviše su domaći rizikovali. I u 66. minutu su uradili ono što nisu smeli. Ostavili su mnogo prostora Mbapeu koji je dobio loptu u for od strane Drakslera.... Delovalo je jednostavno i brutalno. Lako je Mbape postigao pogodak i potom se požalio na povredu. Nije izašao iz igre.

Usledila je potom prečka Di Marije, zicer Čupo Motinga. Napadao je i Bordo i isporvocirao sreću. Mada je to više bilo znanje rezerviste Kornelijusa. Odlično je skočio rezervista domaćina na centaršut Pounđea i ostavio bez šansi Areolu da reaguje.

FRANCUSKA 1 - 15. KOLO

Petak

Sent Etjen - Nant 3:0 (0:0)
/Berić 72, Kazri 84, Kolodžejčak 90/
 
Subota

Lil - Lion 2:2 (2:0)
/Remi 17, Pepe 28 - Traore 63, Dembele 86/ 

Monako - Monpelje 1:2 (1:0)
/Tilemans 42 - Labord 81, Škuletić 86/

Nim - Amijen 3:0 (1:0)
/Buanga 45, Aliui 76, 87/ 

Gengan - Nica 0:0 

Anže - Kaen 1:1 (0:0)
/Kapel 50 - Buve 62/

Nedelja

Tuluz - Dižon 2:2 (0:1)
/Gradel 72, Leja 77 - Ager 24, Abeid 69/

Marselj - Rems 0:0

Ren - Strazbur 1:4 (1:2)
/Sar 9 - Tomason 20, Marten 32 penal, 50 penal, Martinez 77/

Bordo - PSŽ 2:2 (0:1)
/Brian 53, Kornelius 84 - Nejmar 34, Mbape 66/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar