U FSS jednoglasni: Dobar žrijeb!

Kapiten, selektor i direktor reprezentacije Srbije zadovoljni rivalima koje su "orlovi" dobili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 02.12.2018 | 17:30
U FSS jednoglasni: Dobar žrijeb!
Jesu "orlovi" za rivala dobili aktuelnog evropskog prvaka, ali utisak posle žreba grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. je da su reprezentativci Srbije dobro prošli. 

Za prva dva mesta, koja vode na završni turnir, "orlovi" će se boriti sa Portugalom i Ukrajinom, dok se Litvaniji i Luksemburgu daju samo teoretske šanse.

Sa takvom ocenom slažu se i u Fudbalskom savezu Srbije. 

Selektor Mladen Krstajić je posle žreba izjavio: "Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koja vode na EURO". 

Svoj utisak izneo je i kapiten Aleksandar Kolarov: "Zadovoljni smo žrebom. Portugal je aktuelni prvak Evrope, Ukrajina i mi željni dobrog rezultata, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje, takođe, imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci".

I sportski direktor nacionalnog tima, Darko Kovačević, dao je svoj komentar: "Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar