Traže pritvor za Miloša Obradova

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezi sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca koncem oktobra.

Bosna i Hercegovina 01.12.2018 | 12:46
Traže pritvor za Miloša Obradova
Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka. Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

Obradova su na Palama uhapsili pripadnici SIPA-e.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Deba

01.12.2018 13:21

Pa koji je ovo do sad po redu sto je pritvoren i osumnjicen? Oni zatvaraju ko ovce pa valjda ubodu jednom! Ccccccc i corava nabode zrno!

ODGOVORITE
Name

ISTINA

01.12.2018 14:47

Sto je policija Republike Srpske dozvolila policiji federacije da rade na Palma u civilu?A Lukac se kune DA NIJEDNA POLICIJA NE MOZE DJELOVATI NA PORUCIJU REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

Bj

01.12.2018 16:10

Pa ja mislim da je policija RS uhapsila i predala osumnjicenog il je Sipa uradila direkrno. A ako policija RS ili Federalna prede entitetsku granicu u odredenim situacijama, mislim da nije sporno. Vjerovatno postoje odredeni dogovori za odredene situacije. Tu su dvije entitetske policije u sklopu jedne drzave.

Name

Laž

01.12.2018 16:19

Isto ono što je MUP RS radio u Sarajevu kad su pretresali prostorije Klixa. Ili je to, po tvom, bilo nešto “sasvim drugo”?