PDP: Pravda nije dostižna za Srbe

Presuda kojom je Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo Nasera Orića i Sabahudina Muhića od optužbi za zločine protiv Srba još jednom pokazuje u kakvom je stanju pravosuđe u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Republika Srpska 30.11.2018 | 14:00
PDP: Pravda nije dostižna za Srbe
"Ovakva presuda ponovo dokazuje neprofesionalnost, politički rad i selektivni pristup pravdi u Bosni i Hercegovini. Sramotno je što je prvenstveno Orić, čovjek odgovoran za stradanje velikog broja Srba u Podrinju, ponovo oslobođen čime je povjerenje u pravosudne institucije po ko zna koji put doživjelo krah", kaže se u saopštenju PDP-a.

Dalje naglašavaju da je ovim je potvrđeno da za zločince nema kazne, a za ubijene i mučene Srbe pravda ovdje nije dostižna.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaa

30.11.2018 13:38

Hahaha... Srbi i njihova pravda

ODGOVORITE
Name

Direkt

30.11.2018 15:17

Alijini sinovi tuze, Alijini sinovi sude. Da bas budem iskren, nisam ni ocekivao pravdu od zavisnog pravosudja kakvo je pravosudje tj. krivosudje BiH. Reforma i to "debela" reforma, tek slijedi i taj dan ce doci kad-tad. Bukvalno nijedan sudija koji je sad u pravosudju na nivou BiH ne zasluzuje da bude sudija nakon reforme koja sigurno slijedi zbog priblizavanja ka EU.

Name

apel za Incka:

30.11.2018 15:48

BiH je jedna veoma smijesna tvorevina. Srbi i Hrvati zarad Bosnjaka trebaju da se solidarisu u njihovu drzavu, a da se prave kao da njihove matice ne postoje. Zasto i zarad cega?

Name

Hm

30.11.2018 17:10

Pa ti si u predizbornoj kampanji zastupao pricu protiv Dodika i njegovu borbu protiv suda i tuzilastva BiH nazivao sramnom!!!

Name

Borenoviću...

30.11.2018 14:02

Ovaj dan je prekretnica za Republiku Srpsku i BiH. Treba tražiti podršku od Rusije i Kine. U međuvremenu predlažem da pogledate regionalni portal za izdavanje i prodaju nekretnina https://www.mojstan.org/ Pravda nije dostižna ali božija ruka jeste.

ODGOVORITE
Name

XY

30.11.2018 14:56

Dosta vise laznog srpstva i laznog patriotizma.Ovog ubicu i kriminalca su oslobodili "veliki i lazni srbi" vlast i politicari RS.Dosta vise laznog srbovanja,da bi pokrili svoj kriminal.Vas ne interesuju nit srbi nit drzava,vas interesuje samo vasa licna i materijalna korist.Samo mi je zao porodica ovih jadnih ubijenih zrtava,koje zloupotrebljavate kad vam zatreba.Budite bar jednom ljudi,vi ste izdali svoj narod i svoje zrtve,radi licne koristi.Dosta vise laznog patriotizma i laznog srpstva i lazne predstave za bjedni narod.!!!

ODGOVORITE
Name

YX

30.11.2018 15:59

Pravda je dostizna ,za svakoga bez obzira na ime , treba imati pravosudje koje smije da radi ,Gospodo ostavite se zamazivanja ociju i ispiranja vec ispranog ,