Rusima zabranjen ulazak u Ukrajinu

Ukrajina će ograničiti ulazak u zemlju muškarcima iz Rusije koji imaju između 16 i 60 godina, napisao je predsednik Petro Porošenko na Tviteru.

Svijet 30.11.2018 | 09:44
Rusima zabranjen ulazak u Ukrajinu
"Ukrajina je uvela ograničenje na ulazak ruskih državljana muškog pola uzrasta od 16 do 60 godina“, navodi se u saopštenju.

Kako je Porošenko napisao, odluka je doneseno kako bi se sprečilo da Rusi formiraju "tajne armije" na ukrajinskoj teritoriji.

Ranije je šef pogranične službe Ukrajine Petar Cigikal predložio da se nekim kategorijama ljudi ograniči ulazak u zemlju. 

Podsetimo, u nedelju su brodovi ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču. 

Američki predsednik Donald Tramp zbog novonastale krize otkazao je sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom koji je trebalo da se održi u subotu u okviru Samita G20 u Argentini.

(B92)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

samo Amere puštaj

30.11.2018 08:49

Pustite samo Amere,sa njima je sreća,vidite kako su gdje god su bili donijeli sreću,ni komarci više tu ne žive.

ODGOVORITE
Name

izraelac

30.11.2018 09:21

nikad ti u americi nisi bio.. jedino što si gledo film sa čak norisom tolko znaš... pa u srbiji nije amerika nit srbima iz amerike dopuštaju da ulažu kapital... zato i nema ništa u srbiji a vidiš da srbi paniče što ne mogu da izvoze na kosovo, kolko im je to bitno i kolko im je malo tržište.. al zato su srbijanci rusima dali da ulažu i eto ti, narod nema para i sirotinja je ni da ga komarac nema za šta ujede

Name

EU-norme!

30.11.2018 09:23

Receptura je ova: sa Natom pokoriti, a onda izgradjivati sa kreditima uz nametanje "evropskih normi". U srcu Evrope imamo ratno stanje, a EU se cese po guzi..

Name

Neđo.30.11.2018

30.11.2018 10:23

izraelac---Negovori gluposti tićeš pričati štaje,Amerika.Nemaš veće sirotinje košto je u,Ameri.Ta Amerika je naseljena sa svih delova sveta,naselili su se najveći šverceri,mafijaši,naj veći šljam.Nikakvu dmokratiju nemaju oni.NJima je u cilju ratovi i otimačina kao štosu uradili u,Itaku,Libiji,Siriji,Ukrajini.Bivšu Yugoslaviju su rasturili.Nezaboravite neće dugo ni Ameri.Kosovo neće nikad biti država jer to,Srbija nikad neće priznati,ni dozvoliti.Kosovo je privremeno okupirano zapamtite jednom.Sve dok srbija neprizna,nikad kosovo neće biti država.

Name

izraelac

30.11.2018 11:41

preduzeca na balkanu su pokupovali rusi .. energente sve i eto vidite da nam raste cijena nafte a svuda opada. to su ti rusi... znaci dosta mi je vasih lazi o ruskoj dobroti.. rusi su branili srpsku kraniju a sad je nema, al zato ima rusa u hrvatskoj i drze naftnu industriju.. tolko im je bitno srbstvo.. totalno ste degenericni sa tom rusofilijom.. sjecam se da vladi divcu nisu dali da kupi knjaz milos jer je iz amerike i gomila primjera.. lako vam je citati zutu stampu i pisati gluposti.. nasa balkanska preduzeca unistavaju nasi politicari , svi gradjani kroz privatizaciju su dobili akcije i ti mali akcionari su unisteni od nasih politicara a preduzeca oni kupe narodnim parama pa preprodaju dalje.. i ne mozes se glupom pricom boriti protiv te istine nedjo pogotovo prozivajuci mene izraelca

Name

007 Бонд

30.11.2018 09:06

Целом свету су за све криви Руси. Овом јадном региону бивше Југославије су за све криви Срби. А у ствари цео свет дрхти због Руса, и чим Руси почну да стају на ноге, и чим им држава постаје утицајнија, политички, војно и економски јача- они одмах планирају како да сасеку Русе (увек неки планиран рат). -Исто је тако и за Србе, тј. тако ови из региона гледају на Србе.

ODGOVORITE
Name

Vava

30.11.2018 10:04

Budale moje vidi se da ste maloumni ko ima koristi i profit od kriza ,ratohuskaci,pogledajte kod nas ratoposlusnici prije rata nisu imali za zigare a danas su bogati ,a zemlje nam prazne ode omladina,glupaci jedni razmislite zasto je rat kod nas izazvan pomocu prodanih dusa,na zapadu sve vise pederluka manje djece pa sad nasa djeca popunjavaju tu prazninu a nama naseljavaju izbjeglice,razmislite malo i saberite 2+2koliko je nije 6 sto nam ratohuskasi pokazuju nego 4

Name

Prop.čov.valjev.kamenica

30.11.2018 11:02

007 Bond - Slažem se, isto razmišljamo, pozdrav iz Srbije

Name

Huk

30.11.2018 10:30

Drzati sto dalje od sebe moskovljane, sire se poput zaraze.

ODGOVORITE
Name

Горан

30.11.2018 11:09

Ај не лупај, што даље муслимане од било каквих државотворних пројеката.

Name

Aldoni

30.11.2018 12:34

Bravo fašisti!