Incko: Što prije formirati vlast

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas u Londonu da je nakon izbora u BiH potrebno što prije formirati organe vlasti na osnovu dogovora o konkretnim političkim prioritetima koji će uticati na život običnih ljudi.  

Bosna i Hercegovina 29.11.2018 | 22:17
Incko: Što prije formirati vlast
-Bolje obrazovanje, otvaranje radnih mjesta, ozbiljnija borba protiv korupcije i bolje javne usluge su oblasti gdje ljudi očekuju da vide promjene – rekao je Incko tokom posjete Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije.

Incko je zahvalio Velikoj Britaniji za stalnu i nepokolebljivu podršku stabilnosti BiH i njenim naporima u oblasti evroatlantskih integracija, saopšteno je iz OHR-a. 

Tokom posjete Ministarstvu inostranih poslova, Incko se sastao sa zamjenikom političkog direktora Džil Galard, šefom Odjeljenja za zapadni Balkan Andrjuom Pejdžom, kao i sa baronesom Arminkom Helić iz Doma lordova.

Tokom boravka u Londonu, Incko je održao govor na konferenciji “Umjetnost i pomirenje: Konflikt, kultura i zajednica” na Kraljevom koledžu.

Izvor: Srna

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Sudija

29.11.2018 21:29

Eeevo ga javio se nas drug Incko, ne brinite ziv je i zdrav, malo je zabrinut, ali kad ode do bankomata zabrinutost odmah nestane. Tesko nama, ovaj nece nikada otici, lijepo mu, uziva, putuje, malo kakvog izvjestaja sklepa zbrda, zdola i svakog prvog na bankomat. Necemo ga se rijesiti nikada, uvijek ce nam tutor biti nad glavom..

ODGOVORITE
Name

E daj ne s

29.11.2018 22:31

Ovo sve vi i hocete,da Bog da se nikada ni jedna vlast ne formira,kome ovo treba osim vama koji nam gurate kredite po kamatnim stopama kojih nema nigdje u Evropi a i sire,kome,ovom narodu,nesto ce da urade osim da nas jos zaduze,injos,i jos dok ne pocnemo i bubrege prodavati.Da ste htjeli od ovog govneta napraviti zemlju mogli ste kada ste god htjeli,al vama to osim plasmana kredita i dobrih vam plata nikada nije bilo u cilju.

Name

Za E daj

30.11.2018 09:29

Njima upravo odgovara ovakva situacija, jer je njihov scenario. Ovi naši foteljaši su režija,a unesrećeni narod živi, uglavnom nikakve žuvote, koje ne može gluma ni dočarati. Eto im izbori i vlast i sve, tužno je šta se dočekalo, da sa svoga bježiš glavom bez obzira. Uostalom, nisu nam krivi oni, da je među guzonjama manje pohlepe i borbe za vladanjem, časti za čuvanje svoga i pradjedivskog, ne bi ovaj Incko ni trebao. Ovako smo svi, izuzev vladara koji imaju nekretnine po svijetu, osuđeni na propadanje, nestajanje.

Name

Mungos

30.11.2018 09:46

S*re i ovaj Incko! Tebi "visoki" i tvojim mentorima odgovara ovo stanje i s*anje od nazovi države. Vještačka tvorevina u granicama priznate države od strane tebe i tvojih mentora ko fol treba da što prije formira vlast, zapošljavanje i borba protiv korupcije a vamo sa istim tim jagnjetina lagano. Marš u pm i ti i oni.

Name

Istorija

29.11.2018 21:46

Dobro mu ovde dok ima konflikta.Pravi se da ima sta raditi. Linija nezamjeranja i provuci se samo da mandat sto duze traje.

ODGOVORITE
Name

mj.

29.11.2018 22:58

Sto se zahvali samo V.Britaniji.Jeli on necuje dobro ili se pravi.Koliko puta moramo da ponovimo da Srpski narod u BiH nije za Atlanske integracije.Pa se onda pita zasto me Srbi nerazumiju.

ODGOVORITE
Name

alan ford

30.11.2018 01:52

Znaci sto kasnije formirati vlast ,talijani su majstori u tome,ne mogu uvesti nove takse dok nema vlasti da legano pljackaju narod.

ODGOVORITE
Name

Bakica

30.11.2018 06:18

Ma da i tebi leda ugledamo spodobo

ODGOVORITE
Name

Da li su čuli

30.11.2018 07:23

Da li je neko čuo u svom izlaganju Komšića,DŽaferovića I Dodika da će raditi na jačanju borbe protiv korupcije poboljšanja kvaliteta javnih usluga

ODGOVORITE
Name

Skup si

30.11.2018 09:19

"Sto prije formirati vlast", a kako je doslo do ove vlasti, nije bitno: pokradeni glasovi-pokradeni izbori??? Mislim da je bolje da : "Sto prije odes iz BiH". Parazita imamo iprevise!!!!

ODGOVORITE
Name

Ozrenac

30.11.2018 12:55

On ni sam ne vjeruje u ovo što izgovara.Otvoreno promoviše lopove koji su prevarom,ucjenom i krađom “osvojili” vlast.

ODGOVORITE
Name

Neđo.30.11.2018

30.11.2018 13:57

Incko je poslan da zavađa narod u Federaciji i R Srpskoj.Na taj način rarađuje sebi lopovsku platu.